"Street Food Festival" stiže na Vračar

Street Food Festival konačno stiže na Vračar! Po prvi put, na sjajnoj lokaciji u srcu Vračara održaće se zimsko izdanje Street Food Festivala pod nadimkom "Vračarac" i to na platou u neposrednoj blizini Kalenić pijace!

Od 23. do 25. decembra festival će uz podršku Gradske opštine Vračar predstaviti poznate gradske gastro brendove na jednom mestu, a šarmantni plato na uglu Kursuline i Krunske, pretvoriti u trodnevnu pozornicu svetskih kuhinja.

Ulaz na festival je besplatan, a tokom produženog vikenda posetioci će imati prilike da uživaju u sjajnoj hrani, toplim napitcima, zimskim poslasticama, dobroj muzici ali i čarobnoj prazničnoj atmosferi za koju će se, kako scenografski tako i konceptualno, pobrinuti organizatori festivala.

Na "Vračarcu" će ljubitelji ulične hrane moći da užvaju u ukusima američkog burgera, specijalitetima japanske kuhinje, autentičnoj pizzi napolitana, domaćim knedlama, italijanskim home made pastama, sjajnim kobajama, kineskim nudlama i čuvenim dumplinzima, punjenom bagel pecivu i još mnogo čemu. Kuvano vino, topla čokolada, čajevi i ostali topli napici, ali i grejači otvorenog prostora, učiniće "Vračarac" omiljenim zimskim mestom za okupljanje.

Street Food Festival tradicionalno nastavlja saradnju sa kompanijom Ball Packaging Europe u cilju smanjenja upotrebe plastične ambalaže i stvaranja ambalažnog otpada. Na Festivalu će se koristiti Ball Aluminium Cup – čaše napravljene od čistog aluminijuma, materijala koji može 100% da se reciklira i to neograničen broj puta sa minimalnim gubicima. Cilj ove saradnje je takođe i podizanje svesti o zaštiti životne sredine i značaju koji reciklaža ima za očuvanje planete Zemlje. Kompanija Ball Packiging Europe posvećena je ovom cilju ne samo kroz održivi način poslovanja koji primenjuje, već i kroz različite inicijative i programe među kojima se izdvaja projekat "Svaka limenka se računa".

Poslednjeg festivalskog dana, u nedelju, 25. decembra, u goste stiže omiljeni Rock Radio čiji će Dj-evi za posetioce puštati odabrane rock n’ roll hitove od 17 do 19 časova i pokazaće još jednom zašto su u samom vrhu najpopularnijih frekvencija u gradu.

Ulaz na festival je besplatan, a za posetioce je obezbeđeno grejanje i stajaća mesta. Radno vreme festivala je od 13 do 23 časova. Čekamo vas u srcu Vračara, na platou kod Kalenca!

Foto: Street Food Festival promo

Pogledajte još