BEAUTY SAVETI: Kako se pravilo nanosi krema ispod očiju?

Koža oko očiju je tanja i osetljivija od ostatka lica, tako da se na ovom delu uglavnom prvo vide znakovi starenja.

Da bi koža u ovom delu bila zdrava i jaka, razmislite o upotrebi kreme ispod očiju. U zavisnosti od formule, kreme mogu da zategnu ili hidriraju kožu.

Ipak kao i kod svih proizvoda za negu kože, važno je pravilno naneti kremu. To takođe znači da treba da obratite posebnu pažnju i u koje vreme koristite kremu za oči.

Nanesite količinu veličine graška

Količinu veličine graška nanesite na domali prst. Ova količina treba da bude dovoljna za oba oka. Za tu delikatnu oblast koristite domali prst jer prirodno ima najblaži dodir.

Mesto nanošenja kreme

Da biste je naneli, počnite od unutrašnjeg ugla ispod oka, nanoseći male tačke u polukrug do kosti obrva. Lagano tapkajte po tom polukružnom uzorku da biste stimulisali cirkulaciju dok se proizvod potpuno ne upije. Pazite da ne povlačite ili rastežete kožu dok to radite.

Zapamtite: Ne približavajte se previše oku da biste izbegli iritaciju. Takođe, osim ako vas etiketa proizvoda ne upućuje na to, izbegavajte nanošenje na ili blizu očnih kapaka.

Sačekajte pre nanošenja korektora

Nakon nanošenja kreme ispod očiju, sačekajte oko 90 sekundi pre nego što nanesete korektor ili druge proizvode za negu kože kako biste koži dali vremena da u potpunosti upije prethodno nanetu kremu.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još