Ana izubila od Roberte Vinči

Posle dva izvanredno odigrana meča na ovom turniru, Ani se danas ponovilo ono što joj se gotovo redovno dešava u poslednje dve godine. Nije uspela da održi kontinuitet dobrih igara i pokazala je niz slabosti, pre svega na psihološkom planu, jer je izgubila praktično sve ključne poene.

Vinči je u meči imala četiri prilike za brejk ih sve ih je iskoristila, dok je, s druge strane, Ivanović od pet šansi da oduzme protivnci servis to uspela da uradi samo dva puta.

Pored toga, srpska teniserka nije do kraja meča uspela da reši probleme koje imala posle drugog servisa, jer je u tim sutiacijama osvojila samo 20 osto poena. Sa tek svakim petim osvojenim poenom posle drugog servisa, ne bi mogla da se pobedi ni mnogo slabija teniserka od Vinči.

Ovaj turnir bio je lepa prilika da Ana popravi plasman na WTA listi, ali je ona nije iskoristila i naredne sedmice biće 17. igračica sveta.

Ovim porazom Ivanović nije završila učešće na turniru u Torontu, jer joj, u paru sa Andreom Petković, kasnije večeras predstoji meč drugog kola u konkurenciji dublova protiv Viktorije Azarenko i Marije Kirilenko.

(FoNet)

Pogledajte još