Izložba "Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet" posetila Opštinu Grocka

U sredu, 28.12, u srcu Opštine Grocka - Gročanskoj čaršiji, otvorena je izložba "Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet". Izložba je deo istoimene uspešne kampanje u organizaciji udruženja Centar za lokalnu demokratiju, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i medijsku podršku kompanije Color Media Communications.

Kampanju godinama unazad podržavaju i ambasade stranih država u Beogradu, koje su za potrebe projekta, poslale predloge osoba sa invaliditetom iz svojih zemalja, čije biografije i fotografije posetioci mogu pogledati na panoima.

Kampanja ima za cilj podizanje svesti društvene zajednice i prevazilaženje predrasuda prema osobama sa invaliditetom. Na izložbi su predstavljene
fotografije sa tekstom o životu i uspesima osoba sa invaliditetom iz celog sveta, sa ciljem da predstavimo one ljude koji se tokom čitavog života suočavaju sa stigmom i predrasudama zbog svojih različitosti, a uprkos tome su uspeli da postignu velike uspehe u svojim profesijama i životu.

Izložbu je otvorila Zorica Atić, direktorka Centra za kulturu Grocka, koja istakla značaj projekta i pozvala stanovnike Opštine Grocka da pogledaju izložbu i upoznaju se sa biografijama heroja i heroina predstavljenim na izložbi.

- Veliko nam je zadovoljstvo što smo domaćini ovoj izložbi, jer je potrebno raditi na vidljivosti ljudi koji imaju mnogo toga da pruže i pokažu, a upravo svojim trudom i svojim entuzijazmom pokazuju da volja i želja pobeđuju sve nedostatke. Ljudski faktor je upravo onaj koji menja svet i osobe sa invaliditetom su zapravo oni od kojih mi imamo mnogo toga da naučimo - izjavila je gospođa Atić.

Svi zainteresovani posetioci izložbu mogu posetiti do petka, 30.12.

Foto: Tadija Zlatković

Pogledajte još