STRUČNJACI SAVETUJU: Kako da pravilno "istanjite" crte otečenog lica?

Naše lice je deo tela koji najbrže dobija na "težini", a najsporije gubi nagomilane masti. A pritom, upravo usko lice, čak i sa nesavršenom figurom, paradoksalno stvara osećaj harmonije, pa čak i mršavosti. Pročitajte pet glavnih pravila za one koji žele da izgube "težinu" lica.

Idite kod doktora

Ne kozmetologa, već kod doktora jer često se lice izgleda deblje ne zbog masnih naslaga, već zbog edema. Osim toga, uzimanje određenih lekova može izazvati i zadržavanje tečnosti u telu. Prvo se uverite da nema medicinskih razloga, pa tek onda počnite da se borite sa mastima.

Proverite svoju ishranu

Sve što jedemo i pijemo reflektuje se na naše lice – a to nisu uvek pozitivne promene. Dakle, neki proizvodi mogu izazvati upalu, pokvariti ten i čak izazvati otok. Lekari preporučuju da se pre svega odreknete prerađevina od mesa, da jedete manje dimljenog mesa i da smanjite unos lakih ugljenih hidrata. Ali đumbir, kurkuma, cvekla, tikvice i limun, naprotiv, treba dodati u svoju svakodnevnu ishranu.

Vežbajte

To je banalno, ali je činjenica: što više vežbate, veća je verovatnoća da će rezultati jednog dana uticati i na vaše lice. Trening snage je ono što vam treba, jer je potrebno više energije za izgradnju mišića, a telo mora da koristi rezerve masti. Uključujući i onu koja je skrivena na licu.

Spavajte

Ovo je generalno obavezan savet za sve koji žele sjajnu figuru, jer kvalitet i kvantitet sna određuju koliko će vam metabolizam biti brz. Ali u ovom slučaju, san je takođe važan jer tokom noćnog odmora telo obnavlja rad žlezda i pomaže da se "rastera" otok.

Uradite masažu

Redovna masaža lica ne samo da pomaže u održavanju elastičnosti kože, već i "ubrzava" limfnu tečnost koja se akumulira u ćelijama kože i dovodi do otoka. Pokušajte da masirate lice jednom nedeljno, obraćajući posebnu pažnju na područje brade – i veoma brzo ćete primetiti rezultat.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još