Beer Fest - bledo četvrto veče

Pir manijaka koji je vitlao nožem po Ušću stavio je, nažalost, sve ostalo u zapećak, a i sa muzičke strane dobar deo večeri nije izazvao onoliku pažnju kao što je to bilo od srede do petka.

Zemlja gruva, već iskusna na nastupima festivalskog tipa, solidno je poslužila za zagrevanje a nastup tribute benda „Smells Like K. Spirit“ se prilično svideo „nirvanistima“. Pevač i gitarista Timmy verno oponaša Kurta Kobejna i glasom i imidžom, u svojoj Švajcarskoj je sigurno miljenik ženskog pola.

Približavao se „špic“ večeri – deset, jedanaest sati, a publike kao, obično, u dva ujutru. Jura Stublić sa mladim momcima koji se predstavljaju kao „Film“ potvrdio je da iz godine u godinu neumorno pravi sve bleđu senku nekada slavnog pevača i benda. Pošto na festivalskom nastupu nije baš red da pravi klasičnu pauzu na sredini kao što to inače čini na solo koncertima, Jura je, jednostavno, polovinu termina prepustio svom bendu koji je svirao Stonse (!?).

Narednih sat i po ide na dušu onome ko je pravio raspored i satnicu programa. Nastupio je Uli Jon Roth, legendarni ali ovde ne toliko poznati nemački gitarista koji je nekada davno svirao u Scorpions-ima, mnogo pre njihovog komercijalnog perioda. Monotonija, međutim, nije značila i odliv publike.

Čekao se Boris Lajner i njegov tribute Azri, tek tada je to zaličilo na prethodne večeri, prethodnu godinu...Za pravu žurku, iznenada započetu u sitne sate, pravi nastavak je bio Dejan Petrović sa svojim trubačima. Vrhunski orkestar je oduševio one koji ih već poznaju i potpuno zaprepastio one koji nisu upućeni u njihov rad i širok dijapazon. Partibrejkers, EKV, Dep Purple, Abba pa čak i Zaz – sve to ne da može uz trubu nego zvuči sjajno kada se posla dohvate tako dobri muzičari.

Subotnji fajront je proglašen u četiri, a večeras se, po deveti put, spušta zavesa na Belgrade Beer fest koji ove godine, ne samo zbog incidenta u petak, izaziva dosta polemika.

Pogledajte još