IZBEGNITE GREŠKE: Kako se pravilno čisti lice?

Bez obzira da li imate suvu, masnu, kombinovanu ili zrelu kožu, čišćenje će vam pomoći da održite lice u odičnom stanju.

Čišćenje kože je od vitalnog značaja za uklanjanje sitnih čestica prljavštine, šminke i svih drugih nečistoća koje su se mogle nataložiti na vašoj koži.

Međutim, da li ste se ikada zapitali da li koristite previše ili premalo sredstva za čišćenje? Možda ste čak i pogrešno prali lice celog života, što je dalo pogrešne rezultate. Može biti teško znati koju količinu sredstva za čišćenje treba koristiti svaki put, jer treba da pokrije lice, vrat i gornji deo grudi.

Pravilno čišćenje lica

Preporučuje se nanošenje sredstva za čišćenje na vlažnu kožu ili stvaranje pene čistim, vlažnim rukama.

- Utrljajte penu ili gel za čišćenje pokretima prema gore, pažljivo izbegavajući područje oko očiju - objašnjava dermatolog Korei L. Hartman, "prenosi The List".

Pranje lica bi trebalo da traje oko 60 sekundi, jer će to omogućiti sredstvu za čišćenje da pravilno deluje i omogući će vam da doprete do svih delova lica i vrata. Kada završite sa čišćenjem, dermatolozi upozoravaju da ne trljate lice i umesto toga, nežno osušite kožu.

Ako koristite peškir umesto da pustite lice da se osuši na vazduhu, uvek koristite čist, jer ćete u suprotnom preneti bakterije na novo očišćeno lice. Nakon ovog koraka, vaše lice je spremno za druge kreme i serume.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još