SAVETI ZA DAME: Pratite četiri osnovna koraka u nezi kože lica

Koža je najveći organ koji obavlja mnoge funkcije, uključujući i estetsku. Svaka žena bi želela da ima čistu, zdravu kožu, jer je lice ono što je vizit karta u komunikaciji sa drugim ljudima.

Svaki osip, suvoća, crvenilo i drugi problemi uvek su odraz opšteg nivoa stanja organizma. Stoga, svaka briga o sebi treba da počne pre svega zdravim načinom života. Nikakve čudotvorne kreme i skupe injekcije neće dovesti do blistavog izgleda ako imate loše navike.

Korak 1: Zdrave navike u ishrani

Ispijanje dovoljno vode je neophodno za lepu i zdravu kožu. Najmanje 1,5-2 litra je norma ako dnevno jedete voće i povrće i umereno se krećete. Ako je fizička aktivnost visoka, pijte još više.

Takođe zapamtite da čaj i kafa značajno dehidriraju telo i, naravno, to izaziva suvu kožu. Pokušajte da ograničite unos i popijte dodatnu čašu vode pri svakom obroku. Pušenje i pijenje alkohola - naravno, ne doprinosi lepoti. U ishrani se mora poštovati umerenost i blagovremenost.

Prejedanje i kasna večera uzroci su natečenosti, nadutosti lica, lošeg zadaha, što se teško povezuje sa ženskom lepotom. Jedite ujutru voće i pijte sveže ceđene sokove, uzmite salatu sa kašama ili salatu sa proteinskom hranom, lagano večerajte rano, najkasnije do 18.00-19.00, i primetićete kako se vaše opšte stanje i stanje kože menjaju.

U ishranu uvesti i nerafinisana ulja sa omega-3 i omega-6 masnim kiselinama (laneno seme, šipak, susam itd.), svakodnevno jesti voće i povrće, zelene smutije, sveže ceđene sokove od povrća. Ovo će vam pomoći da poboljšate svoje zdravlje, postanete lepši i bez napora izgubite višak kilograma.

Korak 2: Dnevna rutina i fizička aktivnost

Za zdravu kožu važno je ići u krevet najkasnije do 22.00. Vreme od 21.00 do 3.00 je vreme obnove svih telesnih sistema, vreme ženske lepote. Ako u ovom periodu budete redovno budni, boja kože postaje bleda, zemljana, pojavljuju se modrice i kesice ispod očiju. Nemojte zanemariti ove preporuke ako zaista želite da imate čistu kožu. I naravno, za svež ten važno je redovno vežbati – bar elementarne vežbe! - i šetajte na svežem vazduhu. Duge šetnje su odlična aktivnost za celo telo.

Korak 3: Nega kože kod kuće

Svakodnevna nega lica kod kuće je veoma važan trenutak za održavanje lepote i mladosti. Mnoge žene koriste samo jednu kremu u svojoj ličnoj nezi ili, obrnuto, nasumično nanose mnogo proizvoda, frustrirane što se koža ne popravlja.

Svakodnevno čišćenje se vrši posebnim alatom dva puta dnevno, ujutru i uveče. Ujutru - za čišćenje kože od čestica znoja i prašine nakon spavanja, uveče, pored toga, za uklanjanje šminke. Birajte proizvode koji ne sadrže agresivne surfaktante koji oštećuju zaštitnu barijeru kože. Odlični proizvodi - micelarna voda ili mleko, hidrofilno ulje.

Umivanje lica samo vodom nije dovoljno, posebno ako živite u gradu sa visokim nivoom zagađenosti vazduha i pritom se redovno šminkate. Inače, bolje je da je voda za pranje pitka, a ne iz slavine. Temperatura je sobna temperatura.

Korak 4: Salonske procedure

Njihov izbor je određen vašim mogućnostima i potrebama. Od preporuka – izbegavajte one postupke koji oštećuju zaštitnu barijeru (srednji i duboki pilingi, injekcije), a birajte masaže, alginatne maske, hardverske procedure koje imaju za cilj poboljšanje cirkulacije, ishranu, hidrataciju, rad sa promenama vezanim za uzrast.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još