Nastavak Kampanjе za osnaživanje žena u ruralnim sredinama – “Žene sa invaliditetom na selu”

Kampanja za osnaživanje žena u ruralnim sredinama nastavlja se i tokom 2022. godine, ovoga puta pod nazivom Žene (sa invaliditetom) na selu!

Program se sprovodi održavanjem serije tribina na kojima će se razgovarati sa ženama različitih uzrasnih kategorija, obrazovnog statusa i zdravstvenog stanja u ruralnim sredinama. Sa ženama razgovararamo o unapređenju položaja žena sa invaliditetom na selu, ekonomskom osnaživanju žena kroz žensko inovativno preduzetništvo, osnaživanje žena u borbi protiv porodičnog nasilja, ohrabrivanju žena da učestvuju u preventivnim zdravstvenim pregledima i o drugim temama koje doprinose njihovom osnaživanju i integrisanju u društvenu zajednicu.

Kampanja je počela 8. marta 2019. godine, kada je u Narodnoj skupštini Republike Srbije realizovana Statusna konferencija pred početak ove nacionalne kampanje, a tokom prethodne četiri godine realizovano je više od 30 tribina u različitim selima širom Srbije.

Kako je to izgledalo prethodnih godina možete pogledati na ovom linku.

Od samog početka ovaj projekat kao glavni institucionalni partner podržava Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, brojni sponzori i donatori, a naš glavni medijski pokrovitelj je Color Media Communications iz Petrovaradina.

Projekat realizuje Udruženje "The Best Fest" iz Novog Sada.

Pogledajte još