BEOGRADSKI FESTIVAL SUBKULTURE: Proslava vinila, berza na otvorenom, poznati vrte ploče

Tri koncerta ("Eyesburn", "Keni nije mrtav" i "Nemi pesnik"), velika berza ploča na otvorenom s učesnicima iz cele zemlje, specijalna svetska RSD izdanja na vinilu za poklonike raritetnih gramofonskih ploča i celodnevni živi program "Poznati puštaju ploče", obeležiće šest sati programa tradicionalne prolećne manifestacije Record Store Day u Čumiću.

Record Store Day (RSD) biće održan u subotu, 22. aprila, od 12 do 18 časova u Čumićevom sokačetu u organizaciji izdavačke kuće Mascom i Paralel – Beogradskog festivala subkulture.

Kompletno besplatan umetničko-zabavni program počinje u podne u centralnom delu Čumića i traje sve do 18 časova; dnevna žurka u srcu grada, na koju se može doći i porodično, a i s ljubimcima, ove godine, uključiće više od 50 učesnika, najavili su organizatori.

Pored šarenolikosti sadržaja i bogate ponude polovnih ploča na berzi na otvorenom, u samu radnju MASCOMSTORE, baš tog dana, stižu specijalna RSD izdanja, istovremeno kao i u stotine malih nezavisnih prodavnica širom sveta, a među ovogodišnjim naslovima su i imena: od Stonsa, preko Lajbaha do Morikionea, ne izostavljajući tu ni Ramonse, Poukse, Madonu i mnoge druge umetnike.

Takođe i dva domaća naslova, upravo Mascom Records etikete, su ove godine na globalnoj listi Record Store Day izdanja, a to su Nemanja Radulović s albumom "Roots", gde naš svetski poznati violinista eksperimentiše s etno zvukom i s druge strane energični veterani gitarskog zvuka, Ritam nereda s novim studijskim albumom "Novo doba". Ovaj izdavač je na sva ostala izdanja obezbedio popust od 20 odsto.

Ambasador događaja je Nemanja Kojić Kojot, frontmen sastava "Eyesburn", a zaštitno lice je Inspektor Blaža.

Kada je reč o programu "poznati puštaju ploče", svoju omiljenu ploču će zavrteti, između ostalih, i Bane Sanšajn (Sunshine), Vuča (ex Darkvud Dub), Miloš Vlalukin, Stefan Arsenijević, Branko Rosić, Katarina Epštajn, urednice magazina Oblakoder, dizajneri Mali Iv i Vuk Popadić, Ana Kalaba, Ana Vučković, Maja Cvetković, Ljudmila Stratimirović i još brojna lica naše muzičke i kulturne scene.

Izvor: n1info.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još