Predstavljanje pisaca iz sveta u okviru PEN-a

Novinarima će se u podne predstaviti ruski pisac i dramaturg Aleksej Slapovski na konferenciji za štampu u beogradskom hotelu Kontinental. Njegov prvi roman "Ja nisam ja" jedna je od najčitanijih knjiga u Rusiji.

Druženje s piscima organizovano je u knjižari "Beopolis" gde će od 13 sati knjige potpisivati Dimitar Baševski, jedan od najznačajnijih savremenih makedonskih romansijera, a potom i kanadski pisac Žil Pelren.

U dvorani Kulturnog centra Beograda u 20 časova publici će se predstaviti neki od najznačajnijih savremenih svetskih pisaca.

O svojim knjigama i mestu pisca u njihovim zemljama govoriće grčki pisac Titos Patrikios, ruski pisci Andrej Bitov i Aleksej Slapovski, egipatska književnica Ekbal Baraka i Kanadjanka avganistanskog porekla Nelofer Pazira, Kristofer Houp, britanski pisac poreklom iz Južne Afrike, bugarski književnik Alek Popov i njihovi srpski domaćini, pisac David Albahari i Goran Petrović.

U Kulturnom centru Novog Sada u 19 časova u Klubu "Tribina mladih" gostuju pesnici Vang Djijasin i Ana Blandijana, dok će u 21 čas u Velikoj sali ovog Centra biti prikazan film "Soba i po, ili sentimentalno putovanje u domovinu", prema eseju Josifa Brodskog.

Srpski PEN centar u vreme održavanja 77. kongresa PEN-a organizuje svetski književni festival "Free the Word". Uporedo sa Kongresom, u Beogradu, Novom Sadu i Nišu održava se najveći književni festival do sada organizovan u Srbiji.

Na njemu učestvuje veliki broj vodećih svetskih pisaca, medju kojima se nalaze i dobitnici najprestižnijih književnih priznanja, saopštio je srpski PEN centar.

BEOGRAD, 14. septembra 2011. (Beta)

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.