Radni doručak: Koliko krizu živimo, a koliko je kriza prolazna?

Color Media Communications, izdavač magazina "Diplomacy & Commerce" i The Economist "Svijet u" / World Ahead za regiju, uključujući i Hrvatsku, sa partnerskom kompanijom "Livit", okupio je 30 renomiranih CEO, direktora i menadžera na Radnom doručku u hotelu "Esplanade" u Zagrebu.

Specijalni gost predavač Ričard Grieveson, zamenik direktora Instituta za međunarodnu ekonomiju u Beču i saradnik na Diplomatskoj akademiji u Beču odgovorio je na brojna pitanja: Koliko krizu živimo, a koliko je kriza prolazna.

- U vremenu u kom živimo postoji realna opasnost od nuklearnog rata jer trenutno ratuju dve nuklerane sile, svedočimo stvaranju novog 'hladnog rata' koji nije kao prethodni, već mnogo komplikovaniji i ozbiljniji. Sa jedne strane je SAD sa tradicionalnim saveznicima, a sa druge blok Kina-Rusija. Ekonomski gledano trenutno Istočna Evropa beleži veći rast i odupire se krizi bolje od Zapadne Evrope i njen glas se više sluša - rekao je Grieveson. Hrvatska i Rumunija prednjače u povlačenju sredstava iz EU fondova i beleže rast veći od očekivanog.

- Cilj Radnog doručka je presek stanja na sredini godine i predviđanja šta nas očekuje do kraja iste, kako bi privrednici mogli da planiraju svoje okvire poslovanja - rekao je Boban Sapsojević, direktor projekta u Hrvatskoj.

Ivan Vrdoljak, direktor "Livita", partner sa kojim CMC sarađuje na projektu, najavio je ove godine, peti broj magazine "The Economist: Svijet u" i tradicionalnu konferenciju uz mogućnost organizovanja Gala večere tim povodom.

Svoje kompanije i proizvode predstavili su i prijatelji događaja Kata Pavlović, direktorica "Zepter" Hrvatska i Peter Ferluga, Country manager Balkans De'Longhi Group.

Pogledajte još