STRUČNJACI ZA GOVOR TELA TVRDE: Način nošenja torbe otkriva vaš karakter

Kao što nigde ne idete bez mobilnog telefona, gotovo je nemoguće zamisliti da bilo gde krenete i bez torbe. Ali nije svejedno kako je nosite.

Stručnjak za govor tela iz Kalifornije, Ketlin Hendriks, kaže da način na koji nosite torbu u određenim situacijama otkriva mnogo toga o vašem karakteru. Ona se osvrnula na šest najčešćih.

Ukoliko torbicu nosite preko lakta, to nedvosmisleno ukazuje na status i poziciju. Pomalo feministički, ali na taj način žene šalju poruku da sa lakoćom mogu da koračaju kroz život. Međutim, dame ovako nose torbu i kada žele da je istaknu kao statusni simbol.

Žene koje nose torbu u ruci, poput aktovke, veliku pažnju posvećuju karijeri. Podsvesno šalju poruku da ih ne bi trebalo potceniti jer su prave poslovne žene.

Mnoge pripadnice lepšeg pola torbu nose preko ramena, a to govori da su pragmatične i jednostavne. Njima je važnija funkcionalnost od izgleda, najviše vole slobodu i da ih niko ne sputava u bilo čemu.

Nošenje torbice preko ramena, ali bez dodatnog pridržavanja za nju, otkriva opuštenost i ležernost. Ovakve žene nisu opterećene dizajnom i markom torbe, važnije im je da je lako dostupna.

Kada žena nosi torbicu ispred stomaka, to znači da je temperamentna, oprezna, sramežljiva i odbrambeno nastrojena. U ovom slučaju torba predstavlja svojevrstan štit. Ali ukoliko je nose kao poštar, znači da im nije važno kako izgledaju u određenom trenutku. Verovatno su u žurbi ili zauzete nečim drugim, pa im je najpraktičnije da ih tako nose.

Retko se viđaju žene koje ne nose torbe. Ali takve osobe daju do znanja da sve poslove za njih obavljaju drugi i da je njihova jedina obaveza da budu lepe i doterane. Izlazak bez torbice daje najveću dozu samopouzdanja.

Izvor: Magazin.novosti.rs/Život Plus
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još