Koreja u Novom Sadu - predstavljena nacionalna kuhinja Koreje na festivalu "Taste of Planet"

Drugi dan festivala "Taste of Planet" prošao je u znaku Republike Koreje.

Na početku programa mnogobrojnoj publici obratio se Nj. E. Li Đeung, ambasador te zemlje.

- Korejska kuhinja je sve popularnija u svetu i veoma mi je drago što vidim da je danas došao još veći broj ljudi nego prošle godine - rekao je Đeung.

Kuvarica ambasade Koreje, gospođa Đong, spremila je tri glavna jela i dva deserta: "burgogi", korejski roštilj, "kimbap", jelo od kuvanog pirinča, povrća i mesa uvijeno u sušene listove morskih algi i ljute korejske nudle samo za hrabre. Veliki broj posetilaca zasladio se tradicionalnim korejski desertima "hangva" i "tok", a osvežio tradicionalnim čajem od bobičastog voća.

Pored raznovrsne kuhinje, Ambasada Republike Koreje predstavila je svoju kulturu nastupom K-pop grupe "Cactus Dance Crew" i prezentacijom borilačke veštine Tekvondo u izvođenju TK "Olimp".

Tokom 6 festivalskih dana, na platou ispred Promenade ugostićemo ambasadore, predstavnike ambasada i nacionalnih saveta koji će nam predstaviti raznovrsne ukuse svoje nacionalne kuhinje, kao i bogat kulturno-umetnički program.

U autentičnim drvenim kućicama posetioci će imati priliku da probaju specijalitete iz celog sveta, ali i tradicionalna jela karakteristična za područje Vojvodine.

Festival organizuju udruženje građana "The Best Events" i kompanija "Color Media Communications" uz institucionalnu podršku Grada Novog Sada. Generalni pokrovitelj manifestacije je kompanija Coca-Cola, a spozor kompanija Heineken sa brendom "Zaječarsko".

Foto: CMC

Pogledajte još