UBLAŽITE NJIHOVU VIDLJIVOST: Brzi saveti za sakrivanje tamnih podočnjaka

Da li ste znali da čak 25% žena navodi tamne podočnjake kao beauty problem broj 1? Da, podočnjaci su kod velikog broja ispitanika značajniji problem i od pigmentacije i od bora što možda ne bi trebalo ni da nas čudi imajući u vidu da oni zaista čine da izgledamo ispijeno, umorno, pa čak i bolesno.

Onda, šta možemo da uradimo kako bismo ublažili njihovu vidljivost?

Vitamin C kao spas – kada birate kremu za negu okoloočnog područja, obratite pažnju da sadrži vitamin C. On zadržava proizvodnju melanina (pigmenta) u koži, usporavajući ćelijski proces koji uzrokuje promenu boje kože, a uz sve to stimuliše sintezu kolagena. Ne smemo zaboraviti ni njegova jaka antioksidativna svojstva koja štite kožu od štetnih slobodnih radikala koji dugoročno mogu da doprinesu nastanku tamnih podočnjaka.

Počnite da koristite retinol – znate da je retinol nezaobilazan kada govorimo o nezi kože, ali on vam neće pomoći samo kod bora, već i kod smanjenja vidljivosti tamnih podočnjaka. Važno je da pronađete kremu sa ovim sastojkom koja je namenjena upravo delikatnoj okoloočnoj regiji, a dok vitamin C koristite ujutru, retinol možete koristiti uveče.

Pristupite odabiru korektora na malo drugačiji način – znamo da smo dugo živeli u zabludi da korektor treba da bude malo svetliji u odnosu na naš ten; zapravo, treba da bude identične boje. Makeup artisti naglašavaju da korišćenjem previše korektora ili pudera i to svetlije nijanse, da bismo sakrili podočnjake, samo stvaramo kontraefekat i dodatno naglašavamo problem!

Kako izgleda adekvatna tehnika nanošenja korektora – najpre pripremite kožu nanošenjem seruma ili kreme za okoloočno područje. Korektor u maloj količini nanesite četkicom, i to ne tik uz trepavice, a zatim nežno utapkajte i izblendajte prstima kako bi krajnji rezultat izgledao prirodno. Setujte korektor ultralaganim translucentnim puderom.

Isprobajte korektor u boji – ukoliko klasičan korektor nije dovoljan, probajte da ispod njega stavite i onaj koji neutrališe tamnu boju podočnjaka. U odnosu na vaš ten, isprobajte roze ili korektor u nijansi breskve, a potom primenite sve što smo napisali iznad.

Izvor: Harpersbazaar.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još