VRHUNSKI SPORTISTI SPREMNI ZA BORBU NA PUSTOM OSTRVU: Upoznajte prvih pet učesnika plavog tima

Zabavno-takmičarski šou "Survivor" vraća se na TV Nova s novom sezonom koja počinje večeras, 4. marta u 21.30h.

Nova sezona, koju će i ove godine voditi Bojan Perić i Mario Mlinarić, gledaocima donosi dosad neviđene izazove, preokrete, napetu borbu za preživljavanje i dramatične trenutke zbog kojih ovaj šou krasi epitet jednog od najuzbudljivijih na televiziji.

Prethodnih dana ste imali priliku da vidite ko će biti učesnici crvenog tima koji dolaze iz Srbije, a sada vam predstavljamo učesnike plavog tima koji dolaze iz Hrvatske.

Prva učesnica je Matea Galić koja je po struci farmaceutski tehničar, a trenutno studira ekonomiju i radi kao hostesa na brodu. Dolazi iz Šibenika, a porodica, zdravlje i prijatelji najveći su joj prioritet u životu. Omiljeni hobi joj je teretana, a u slobodno vreme voli da čita i radi na sebi. Kao jedan od svojih najvećih ponosa i uspeha ističe svoje odrastanje, budući da je odrasla sama s majkom, a značajna postignuća je ostvarila i u sportu. Dugo se bavila plivanjem i vaterpolom, a bila je i reprezentativka Republike Hrvatske.

- Očekujem iskustvo koje će mi promeniti život i avanturu koja će mi ostaviti neizbrisiv pečat. Nemam nikakve planove i strategije jer sve što isplaniram se izjalovi, tako da ulazim u show neopterećena, ali izrazito motivisana - rekla je Matea.

Megi Alobić je naredna takmičarka koja je ponosna majka dvoje dece. Sa porodicom živi u Bregima, malom mestu iznad Opatije. Po zanimanju je voditeljka sportske rekreacije i fizioterapeut s dugogodišnjim iskustvom u vođenju rekreativne gimnastike za decu školskog i predškolskog uzrasta. Rad s decom je ispunjava, a slobodno vreme voli da provodi u šetnjama sa sinovima i psima. Njen sportski i avanturistički duh odražava se kroz aktivnosti kao što su plivanje, kojim se profesionalno bavila 12 godina, i rekreativno bavljenje kik boks. Smatra da ju je sport oblikovao kao osobu te naučio kako da se nosi s usponima i padovima u životu, te kako da ostane smirena bez obzira na uspeh ili neuspeh. "Survivor" vidi kao izazov i putovanje života koje jedva čeka da doživi.

- Ulazim hladne glave i bez ikakvog opterećenja i taktiziranja. Idemo dan po dan, uz nadu i želju za opstankom do kraja. Samim odlaskom, želja mi je dogurati najduže, pa i pobediti - rekla je Megi.

Sledaća takmičarka koja će bitti deo plavog tima je Martina Fudurić, ona je rodom iz Belavića, malog sela u blizini Karlovca, a trenutno živi i radi u Zagrebu.

Diplomirala je na Kineziološkom fakultetu, a trenutno je posvećena doktorskom studiju i svom poslu učiteljice telesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi za učenike s teškoćama u razvoju. Za Martinu su hobiji poput planinarenja, trčanja, plivanja i vožnje biciklom neizostavan deo života jer je uvek u pokretu. Bez obzira na pobedu, uverena je da će "Survivor" promeniti njen život i nada se da će iz emisije izaći samopouzdanija, hrabrija i jača.

- Emocije su mi izmešane, osećam i uzbuđenje i strah. Očekujem da ću naučiti nešto novo o sebi, pomeriti granice svoje izdržljivosti, steći nova iskustva i najviše od svega nadam se da ću se zabaviti. Nekako već duže vreme boravim u komfor zoni i "Survivor" vidim kao priliku da me malo "uzdrma" - rekla je Martina.

Jakob Kosić će biti deo plavog tima, on je rođen i odrastao u Zagrebu, predstavlja se kao strastveni sportista s bogatim 15-godišnjim iskustvom u različitim borilačkim sportovima. Tokom svoje sportske karijere bavio se boksom, rvanjem, tajlandskim boksom i kik boksom, a poslednjih pet godina aktivno se bori u profesionalnim MMA borbama.

Jakob obožava borilačke sportove, izazove i adrenalinske aktivnosti te uživa u vožnji motora, snoubordingu, planinarenju i kupanju u hladnim rekama i jezerima. Pored toga, posvećen je i treniranju snage, a u slobodno vreme uživa u šetnjama sa psima u prirodi i druženju s prijateljima. Za Jakoba su najvažniji sreća i zdrav način života te njegov odnos s porodicom, prijateljima i samim sobom. Raduje se svakom trenutku koji mu pruža priliku da vidi, čuje, oseti i uživa u svetu oko sebe.

- Osećam se posebno i privilegovano, te jako entuzijastično i srećno što ulazim u "Survivor". Svaki put kad pomislim na to srce počne da mi lupa. Očekujem nezaboravno iskustvo, puno adrenalinskih situacija, uspona i padova, teških trenutaka, napornih poligona, takođe očekujem bar jednog prijatelja za ceo život, a možda i ljubav.

Nikola Renić dolazi iz Zagreba, on je student sociologije, a u slobodno vreme angažovan je kao animator u oratorijumu. Ljubitelj je brojnih fizičkih aktivnosti, s naglaskom na odbojku na pesku i planinarenje. Pred ulazak u "Survivor", Nikola oseća mir, premda shvata da nije potpuno svestan šta ga čeka. Najviše ga brine kako će izgledati nakon što napusti šou, s obzirom na to da je već sada prilično mršav, te veruje da će se snaći u izazovima koji su pred njim.

- Mislim da su najvažnije socijalne veštine i sposobnosti na poligonu, a koliko sam dobar u jednom i u drugom to ćete videti.

Izvor: Nova.rs
Foto: Promo

Pogledajte još