Stefan Filipović peva za Crnu Goru

On je jedan od najmlađih učesnika, a u Crnoj Gori, odakle dolazi, je prava muzička zvezda. Njegovo ime je Stefan Filipović, student je Muzičke akademije na Cetinju i upravo će on imati čast da otvori ovogodišnje prvo polufinalno takmičenje "Pesma Evrovizije 2008", s pesmom "Zauvjek volim te".

Stefan Filipović je u razgovoru za portal Nadlanu.com naglasio da će pevati na svom maternjem jeziku, a ne na engleskom. Njegova parola je - "Važno je učestvovati".

- Iako ću nastupati prvi, moram da priznam da nemam tremu, jer na sve gledam pozitivno. Nadam se da će i publika imati u vidu to što sam jako mlad, a od mene i mog scenskog nastupa mogu da očekuju pravi spektakl. Samim tim što u timu imam Gorčina Stojanovića, koji je za moj nastup osmislio upečatljive crvene rukavice koje će nositi devojke na sceni, biće to naš zaštitni znak, baš kao što je Marija Šerifović imala srce.

Da li imaš svoje fanove?

- Naravno, imam puno fanova koji će me bodriti u Areni. Moram da se pohvalim da ima dosta inostranih novinara kojima se dopada moja pesma. Dosta para i truda je uloženo u marketinšku kampanju, tako da očekujem podršku zemalja u okruženju, ali i dijaspore, koja mi je i te kako bitna.

Veruješ li kladionicama?

- Pratim kladionice kao i svi, mada one, po meni, ništa ne predstavljaju, jer je pre tri godine na ovom istom takmičenju pobedila grupa koja je bila poslednja na svim top listama. Toliko o tome. Inače, ovo je festival gde se peva uživo, i sve mnogo zavisi i od scenskog nastupa i maštovitosti.

Evo kako zvuči Stefan:


Koje su ti omiljene kompozicije?

- Pored moje pesme, koju ne smem nikako da izostavim, Grčka, Rusija i Nemačka imaju sjajne kompozicije, ali i vode žestoku prezentaciju ovde. To su ogromni budžeti i troškovi. Moram da kažem da je Crna Gora, odakle ja dolazim, mala zemlja i tek drugi put učestvujemo na ovako velikom takmičenju, pa nemamo baš mnogo iskustva.

Šta će ovo takmičenje značiti u tvojoj karijeri?

- Nadam se da ću posle Evrovizije osvojiti srca šire publike, jer sam u Crnoj Gori postigao već veliki uspeh što se tiče nagrada i festivala.

Kako ovde provodiš slobodno vreme?

- Uglavnom radno, mada se nađe i vremena za šetnju po Beogadu, koji prosto obožavam. Ima dosta zanimljivih lokacija koje s ostalim učesnicima posećujem.

Ima li prijateljstva među učesnicima? (old_image)

- Naravno da ima. Recimo, u hotelu "Palas" u kome sam odseo, tu su još i Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Izrael i Češka, i mi se najviše družimo. Iako smo svi ljuta konkurencija, glupo je da ovo vreme koje mnogi od nas dožive jednom u životu ne provedemo družeći se i razmenjujući utiske.

Stefan Filipović kaže da takmičenje Pesma Evrovizije nije nikad bilo bliže Crnoj Gori. Ostaje nam da sačekamo 20. maj, kada se održava prvo polufinale. Srećno!

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Igor Barandovski

Pogledajte još