Džej: Biće i balerine, pevaću špansku muziku, stepovaću...

Džej Ramadanovski će, skoro četvrt veka pošto je najavio zvezdani put u Sava centru izvodeći na MESAM-u baladu „Zar ja da ti brišem suze“, na istom mestu održati dva solistička koncerta, 12. i 13. novembra. Karte su u prodaji, koštaju 1200, 1600 i 2000 dinara.

Ako je verovati njegovom sećanju, pres konferencija koju je održao u utorak u „Art kafeu“ Sava centra je prvo njegovo druženje sa novinarima te vrste! Pošteno je priznao da ima tremu koja ga ne prati čak ni kada nastupa pred 30.000 ljudi.
-Gledao sam konferenciju za štampu kada, recimo, boksuje Tajson i otprilike znam kako se to radi (smeh). Baš mi je drago da sada sedim tu sa vama, da vidim kako to izgleda.

Trema ga, međutim, nije sputala da u svom stilu, bez uvijanja, izrazi oduševljenje kada je ispred sebe video jednu atraktivnu novinarku.

-Kak’a si riba, sunce ti... Ti treba da šetaš pistom u Milanu – šeretski je dobacio, a kada je kasnije završavao razgovor sa njom, morao je da poentira:

-I’m sorry but I love you.

Drugačije, ali opet jedinstvene impresije je doživeo pričajući za „NaDlanu“.

-Nije me nikada intervjuisao viši novinar. Razgovarao sam sa košarkašima, sa Divcem i „Lejkersima“ kad sam bio u Las Vegasu ali kad su novinari u pitanju, nisam to doživeo pa sam morao da se popnem na stolicu (smeh).

Sava centar kao izbor?

-Drago mi je da držim koncerte u tako ozbiljnoj kući. Prošli put sam pevao u Areni ali sam sada izabrao ovo na inica...inici... kako se to kaže, inicijativu (bingo, prim M. Ć.) direktora Sava centra. Mnoge pesme u Areni, pre svega lagane, nisam mogao vremenski da uklopim tada ali, naravno, neće ni sada izostati brži hitovi. Ne može Džej da peva samo balade (smeh). Lepo se potrefilo da obeležavam 25 godina pevanja, rada... Mislim, radim ja i druge stvari (smeh).

Ima onih koji kažu „nije Džej što je nekad bio, puca mu glas“. Da li ti puca ?

-I mi pevači smo ljudi – možeš da se razboliš, da dobiješ grip pa ode glas, to su sve normalne stvari.

Isti ti, mahom, pucanje glasa vezuju za priličan protok alkohola u venama...

-Biće ga i sada, kako misliš da pevaš bez viskija (smeh). Moram, međutim, sad pred koncerte malo da pojačam i fudbal, da budem u dobroj kondiciji.

Rekao si da neke pesme ne mogu da zvuče isto kao na početku karijere ?
-Tako je. „Kada čuješ, recimo „Zar ja da ti brišem suze“... Mi cigani uvek imamo problem sa č, dž i ć i onda kažemo „Neču doči na rodžendan tvoj“. Posle toliko pevanja sam, međutim, naučio da izgovaram svako slovo pravilno. Sve ima svoje, iskustvo...

Imaš dve ćerke, Anu (23) i devet godina mlađu Mariju...

-Starija je već završila studije a mlađa je prva godina neke... Praviće maske za glumce, otkud znam. Zvala me, kaže „Tata, ja sam peta na listi“ (smeh).

Gostujući nedavno kod Ivana Ivanovića recitovao si na ruskom. Nekima nije bilo jasno o čemu se radi ?

-To su moje recitacije iz dramske sekcije kada sam bio u prvom razredu.


Da se vratimo još malo na predstojeće koncerte. Kakva je koncepcija?

-Gostovaće Adil i moj prvi saradnik i desna ruka, Zoran Jagodić Rule, biće tu i kvartet violina, a sviraće Magma bend. Možda dođe i neka koleginica, međutim, koncerti će trajati maksimum dva i po sata. Moram da pomenem i agenciju "Watchout“ koja će biti zadužena za, siguran sam, fantastičnu tehničku produkciju – ozvučenje, rasveta, scenografija... Biće i balerine, pevaću špansku muziku, stepovaću... Trebalo je to da sačuvam kao iznenađenje ali nema veze, ocinkario sam sam sebe (smeh).

Nije se Džej ustezao da nagovesti kako će izgledati stepovanje. Jasno je da će posetiocima u Sava centru pružiti ono što je kod njega nepromenljivo – čistu emociju i pesmu iz duše.

Pogledajte još