OSOBE SA INVALIDITETOM MENJAJU SVE(S)T - 33 saveza udruženja osoba sa invaliditetom u Srbiji

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković održao je u Palati Srbija sastanak sa predstavnicima 33 saveza udruženja osoba sa invaliditetom koji okupljaju oko 500 lokalnih udruženja osoba sa invaliditetom sa teritorije Republike Srbije. Na sastanku je razgovarano o unapređenju procedura za raspodelu sredstava Budžeta Republike Srbije namenjenih podsticanju programa od javnog interesa u oblasti zaštite osoba sa invaliditetom, kao i drugim aktivnostima, koje Ministarstvo i savezi mogu zajedno da realizuju.

Foto: CMC

Tokom susreta posebna pažnja bila je posvećena unapređenju uključenosti osoba sa invaliditetom u društvenu zajednicu. Ministar Selaković je ukazao na činjenicu da se osobe sa invaliditetom i dalje suočavaju sa različitim društvenim barijerama u borbi za kvalitetan i samostalan život u društvu i istakao da će Ministarstvo na čijem je čelu uvek biti partner i podrška na putu za unapređenje njihovog položaja. Predstavnici saveza bili su u prilici da u razgovoru sa ministrom Selakovićem i njegovim saradnicima iznesu svoje predloge za unapređenje saradnje sa Ministarstvom, kao i da upoznaju ministra sa izazovima sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju u svojim lokalnim sredinama. Takođe, oni su iskazali zahvalnost na inicijativi za održavanje sastanka čime je ministar pokazao spremnost za saradnju i zajednički rad u cilju stvaranja inkluzivnog društva za sve.

Foto: CMC

Kako bismo kontinuirano, do kraja 2022. godine ispratili aktuelna dešavanja vezana za ispunjenje uslova osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji i obaveštavali javnost o tome i drugim temama vezanim za osobe sa invaliditetom koje su nekada menjale, ali i danas menjaju i svet i svest, u realizaciji istoimenog projekta pomoglo nam je Ministarstvo kulture i informisanja.

Foto: CMC

Autor: CMC
Foto: CMC

Pogledajte još