OSOBE SA INVALIDITETOM MENJAJU SVE(S)T - Reforme u socijalnoj politici - korak bliže EU

Završna konferencija projekta Nemačko-srpske razvojne saradnje "Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe" održana je danas, u hotelu "Meteropol", u Beogradu.

Foto: CMC

Projekat, koji je u prethodnih pet godina sprovođen u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ), imao je dva cilja - da ojača koordinaciju i saradnju između relevantnih učesnika i osetljivih kategorija, i da unapredi pružanje usluga socijalne zaštite na nacionalnom i lokalnom nivo u Republici Srbiji.

Foto: CMC
Foto; CMC

- Projekat je pomogao da danas imamo 297 licenciranih pružalaca usluga iz različitih sektora, javnog, privatnog ali i civilnog, što je ogromno povećanje imajući u vidu da je broj licenciranih pružalaca usluga 2014. godine bio svega 24 - rekao je na konferenciji ministar Nikola Selaković.

Anke Konrad, ambasadorka Nemačke u Srbiji je istakla da je inkluzivni pristup vladinog i nevladinog sektora kako na nacionalnom tako i lokalnom nivou doprinosi ostvarivanju prinicpa da niko ne sme biti izostavljen, a da je podrška Nemačke u okviru ovog projekta posebno doprinela razvoju Strategije za deinstitucionalizaciju. Dodala je da Nemačka podržava srpske partnere da nastave reforme u socijalnoj politici i da je svaki korak na ovom putu istovremeno i korak bliže zajedničkoj evropskoj budućnosti.

Foto: CMC

Pored ministra Selakovića i ambasadorke Savezne Republike Nemačke u Srbiji Nj.E. Anke Konrad, događaju su prisustvovale i zamenica predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i ministarka za brigu o porodici i demografiju dr Darija Kisić, kao i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Jaković.

Konferencija koja je organizovana povodom završavanja aktivnosti na pomenutom projektu okupila je profesionalce u socijalnoj zaštiti, predstavnike i predstavnice organa javne uprave na nacionalnom i lokalnom nivou, organizacije civilnog društva, međunarodne organizacije kao i korisnike i korisnice usluga socijalne zaštite.

Realizaciju projekta Osobe sa invaliditetom menjaju sve(s)t sufinansiralo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Foto: CMC

Autor: CMC
Foto: CMC

Pogledajte još