Pobede Hrvatske, Češke, Irske, remi Bosne i Portugala

Hrvatska je uspela da iznenadi Tursku u Istanbulu već u drugom minutu kada je napadač Ivica Olić doveo svoj tim u vođstvo. Loš start šokirao je Turke koji su posle primljenog pogotka pokušali da uspostave kontrolu nad igrom i ugroze gol Hrvata.

Ipak, Hrvatska je uspela iz prve sledeće izrađene akcije da ponovo postigne gol. Posle asistencije kapitena Darija Srne, napadač Volfsburga Mario Mandžukić duplirao je vođstvo gostiju.

Posle odličnog prvog poluvremena Hrvati su nastavili sa dobrom igrom da bi već u 51. minutu Srna još jednom bio asistent ovog putra za Vedrana Ćorluku koji je povećao na 3:0.

Hrvatska je ubedljivom pobedom u gostima veliki favorit da se posle revanša 15. novembra na svom terenu plasira na Evropski šampionat.

(old_image)

Ceška i Crna Gora odigrale su zanimljiv meč u kome su oba tima imala šanse za pobedu. Česi su prvi došli do vođstva u 63. minutu kada je Vaclav Pilar posle pasa Tomaša Rosickog preciznim udarcem sa 18 metara doneo vođstvo svom timu.

Česi su do ubedljivije pobede došla u nadoknadi vremena kada je posle slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora Rosicki još jedno asistirao da bi Tomaš Sivok glavom postigao pogodak.

Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Portugalije igrale su u Zenici nerešeno 0:0.

Utakmica je odigrana na veoma lošem terenu Bilinog polja u Zenici, a Portugalci su imali više izglednih prilika za postizanje pogotka.

Najbolju je propustio Kristijano Ronaldo, kada je na početku drugog poluvremena izbio sam ispred golmana, ali je lopta odskočila od jedne džombe i onemogućila ga da dobro šutira.

Sličnu šansu imao je pred kraj utakmice i Vedan Ibišević za Bosnu i Hercegovinu, ali je sa desetak metara neometan šutirao preko gola.

(old_image)

U prvoj utakmici baraža za prvenstvo Evrope, fudbalska reprezentacija Irske pobedila je večeras u Talinu Estoniju rezultatom 4:0 (1:0) i tako gotovo sigurno obezbedila učešće na završnom turniru u Ukrajini i Poljskoj.

Golove za Irsku postigli su Endrjuz u 13, Valters u 67. i Kin u 71. i 88. minutu.

Estonci su deklasirani na svom terenu i na revanš u Irsku odlaze praktično bez ikakvih šansi da se plasiraju na prvenstvo Evrope.

Svih 90. minuta Irci su bili izrazito nadmoćni, a nemoćni domaćini su dobili dva crvena i šest žutih kartona. Revanš mečevi igraju se 15. novembra.

Beta

Pogledajte još