Građani odlučili - novi most se zove "Most na Adi"

Ime "Most na Adi" je izabrala većina građana kada su u avgustu obišli most. Popularna su bila i imena Harfa, Pavlov most, Most Zorana Đinđića.

Komisija je predlog imena prosledila na saglasnost nadležnom Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu koja će odlučiti da li će prihvatiti gramatički ispravan predlog.

Kako prenosi B92, „Most na Adi“ je nepravilan naziv, a jedino moguće i najpribližnije rešenje je „Most preko Ade“. Kako odluči ministarstvo, takav će predlog biti prosleđen na usvajanje. Najvažnije nam je da bude poštovana želja Beograđana da se most zove onako kako je najveći broj njih glasao, rekao je direktor Komisije Slobodan Stanimirović.

Za "Most na Adi" zabeležen je 3.341 glas, drugi predlog bio je "Harfa" sa 1.038 glasova, slede „Most patrijarha Pavla” sa 813,Most Zorana Đinđića” 611, „Žirafa” 382 i „Lepeza” 379.

Bilo je i brojnih drugih predloga, poput „Most Milutina Milankovića”, „Andrićev most”, „Most mladosti”, „Teslin most”, „Pilon”, „Most ljubavi”, „Most Evrope”, „Most Svetog Nikole”, „Lepotan”, „Vrata naroda” i drugo.

Pogledajte još