Del Boske: Odbrana titule će biti teška

Španija će se potrudititi da postane prva reprezentacija koja je dva puta za redom trijumfovala na EP. Del Boske je zamenio Luisa Aragonesa 2008. godine posle osvajanja titule evropskog prvaka, a sa nacionalnom selekcijom osvojio je titulu svetskog šampiona 2010.

On je već rekao da će odbrana titule biti mnogo teža.

"Mi smo u mnogo težoj situaciji nego 2008. godine. Sada dolazimo na EP da branimo titulu i imamo veću odgovornost. Na EP biće sjajne reprezentacije kao što su Holandija, Nemačka, Engleska, Italija i Francuska, koji će nam biti teški protivnici", rekao je Del Boske.

Na Evropskom prvenstvu 2012. godine biće 15 najboljih ekipa sa rang liste Evropske fudbalske asocijacije (UEFA). Jedini tim koji nije među njima jeste koorganizator šampionata Poljska, koja zauzima 28. mesto.

Selektor Nemačke Joakim Lev istakao je da će EP biti na najvišem nivou i veoma atraktivno, dok selektor Engleske Fabio Kapelo smatra da će EP biti jače od SP.

"Ekipe koje su bile među prve tri na SP 2010. bile su iz Evrope - Španija, Holandija i Nemačka", rekao je Kapelo.

Engleska se nije kvalifikovala za EP 2008. a na SP 2010 završila je takmičenje u drugom krugu.

"Mi smo na SP imali starije igrače sa iskustvom. Sada imamo nešto novo i interesantno. Imamo mlade fudbalere", rekao je Kapelo.

Otvaranje Evropskog prvenstva biće 8. juna u Varšavi, dok će finale biti 1. jula u Kijevu. To će biti poslednje EP sa 16 ekipa, dok će na sledećem 2016. u Francuskoj učestvovati 24 reprezentacije.

Beta

Pogledajte još