Zdravo telo za samo 10 minuta dnevno!

Poznati američki fitnes i velnes stručnjak Sin Foj naglašava da je za dug i zdrav život pored pravilne ishrane veoma važna i fizička aktivnost. On ističe da je neophodno da redovano vežbanje i rekreacija postanu u pravom smislu način života svakog od nas.

Foj, koji je kao fitnes i velnes stručnjak na Institutu za zdravlje i nutricionizam u Americi, sproveo mnoga istraživanja, tvrdi da je došao do prave formule za savršeno zdravo telo i duh!

(old_image)

Ukratko nazvana P.L.A.Y, ova formula predstavlja kombinaciju stalne fizičke aktivnosti (bilo koje vrste, npr. kućni poslovi, rad u bašti...), vežbi za jačanja tela i aerobnih vežbi koje sve zajedno čine da naše telo, um, duh i čitav organizam dugo ostanu mladi, krepki i vitalni.

Formula koju je razvio funkcioniše po sistemu koji je nazvao "4-3-2-1".

"Da biste imali zdravo i fit telo, dovoljno je da mu se posvetite samo 10 minuta dnevno!", tvrdi Sin Foj i objašnjava kako: " Počnite tako što ćete 4 minuta u brzom ritmu raditi aerobne vežbe, nastavite da 3 minuta radite vežbe za jačanje tela, zatim sa 2 minuta vežbi za istezanje mišića, i na kraju završite sa 1 minutom pokreta za opuštanje."

Kao što vidite, vežbanje ukupno traje samo 10 minuta, a sami možete da odaberete modele vežbi iz ove 4 grupe koje vam najviše odgovaraju. Redovnim pridržavanjem ovog sistema, garantovano ćete se osećati mnogo bolje, gipkije, pokretljivije, energičnije, vitalnije i zdravije.

(old_image)

Osim što je sistem vrlo jednostavan i ne izuskuje mnogo vremena ni napora, možda najbolje od svega je što vam za to nije potreban odlazak u teretanu ili fitnes centar, a time ni dodatni trošak.

Pogledajte još