Škabo: Arena kao kruna Sindikata!

Karte za koncert su puštene u prodaju – za parter treba izdvojiti 1200 a za tribine (nivo 200, ulaznice nisu numerisane) 1500 dinara.
- Ako prodaja bude išla dobro pustićemo i nivo 400. Živi bili pa videli, iz tvog pitanja u Božije uši. Da je do naših želja ulaznice bi bile i jeftinije ali je ovo nešto što je, za takve tehničke uslove i vrstu koncerta, najmanje moguće, kaže prvi među „sindikalcima“, Boško Ćirković Škabo.

Dugo vas nije bilo uživo i onda – na velika vrata ?
- Mi se bavimo hip-hopom ali, u poslednje vreme, malo više od toga socijalnim i društvenim aktivizmom. Poslednje izdanje leta 2010. dali smo da se skine besplatno sa našeg sajta www.beogradskisindikat.com – po nekim našim proračunima, preuzelo ga je preko milion ljudi. Od tada je prošlo godinu i po dana, nismo imali mnogo prilika da nastupamo i sada smo odlučili da sebi i publici, koju smatramo prijateljima, priredimo nešto najbolje u ovoj zemlji a to je koncert u Beogradskoj areni. Nadam se da ćemo dostojno obeležiti trinaest, i tada već kusur, godina delovanja grupe.

U saopštenju ste naveli „goste iznenađenja“ ?
- Neka ostane tako – moraćete da dođete na koncert i vidite o kome se radi. Da pomenem još nešto što spada u „tehničke detalje“. Naši nastupi su se do sada uvek sastojali od devet MC-jeva i jednog DJ-a – sada će muzika biti dodatno oživljena jako zanimljivim elementima pa će, uz rime, i taj segment biti podignut na nivo dostojan prostora i formata koncerta.

Ovakav događaj je naša dugogodišnja želja, vodićemo računa o svim detaljima. Scenografija, koreografija... Sve će biti dosta definisanije u odnosu na naše dosadašnje nastupe.

Opredelili smo se za termin 20.30 zato što znamo da ima dosta mlađe publike koja bi volela da dođe pa da ne zadiremo u kasne večernje sate a planiramo da koncert bude prilično dug. Podelićemo ga u dva segmenta, ti gosti iznenađenja će biti između.Zovete se Beogradski sindikat, nastupate u Beogradskoj areni, međutim, daleko od toga da je koncert samo „beogradski“?

- Pokušaćemo da najširoj publici u Srbiji i regionu omogućimo da dođe, promotivne aktivnosti uoči koncerta obuhvataju i Crnu Goru, Makedoniju i Republiku Srpsku.

Jedan elektronski medij je nedavno „počastio“ vašeg Feđu izborom među 20 najgorih ličnosti 2011. sa posebnim osvrtom na patriotsku notu u tekstovima Beogradskog sindikata?
-To je stvar koja nema ništa zajedničko ni sa ovim koncertom ni sa muzikom. Sa tim ortacima možeš da se grudvaš do sutra, da igraš tenis, ja se ne bavim tom vrstom sportova.

Hip-hop se, u vašem slučaju, ne može vezati samo za omladinu – dosta ljudi počinje da vas sluša u tridesetim, pa i četrdesetim?
- Ja sam u tridesetim tako da razumem sve to. Ima tu sadržaja za te generacije, jedino je forma problem. Neko ko je otvoren da gleda iza nje može da čuje razmišljanja koja su njegova.

Planirate li saradnju sa nekim sindikatima uoči koncerta, bilo je ranije takvih akcija?
- Nismo, za sada, ništa organizovali. Uvek kada su razni sindikati koristili naše pesme, pitali su nas i nije bilo problema. One su napravljene za sve ljude da ih koriste, iz dobrog samo dobro može da ispadne.

Sledi li možda DVD posle Beogradske arene?
- Videćemo. Spontano je sve ovo, ne možeš da veruješ koliko. Kad imaš u planu da ti se ostvari neki san... Nismo se opteretili DVD-jem.

A ima li još nekih ovogodišnjih planova osim koncerta u Areni?
- Šta više od toga...?

Novi album?
-Ne radimo na njemu. Možda će biti neka nova pesma ali album je daleko još uvek.

(old_image)

„Ajmo svi, zajedno...“ kao da već poručuju fanovi popularnog „džukačkog sindikata“. Nije njima potrebna nikakva reklama za koncert, najgledanije televizije i slično – od usta do usta se već pročulo, podrhtavaće Arena 28. aprila.

Pogledajte još