Maradona: Ako je Pele Betoven, ja sam Vud, Ričards i Bono

On je reagovao na izjavu Pelea za sajt Svetske fudbalske federacije (Fifa), u kojoj je Brazilac kazao da je rođen da igra fudbal, "kao što je Betoven rođen da komponuje muziku, a Mikelanđelo da slika".

"Ako Pele misli da je on Betoven fudbala, onda sam ja Ron Vud, Kit Ričards i Bono", rekao je Maradona na poslednjoj konferenciji za novinare kluba El Vasl iz Dubaija, čiji je trener.

Argentinac je kazao da sebe poredi sa engleskim gitaristima i irskim pevačem zbog strasti koju poseduje prema fudbalu.

"Pele kaže da je Betoven fudbala, ali ja nikada nisam čuo Betovenovu muziku na fudbalskim utakmicama. Kao što sam i pre govorio, svaki put kada uzme pogrešnu pilulu, on smisli neku ludu izjavu", kazao je legendarni napadač italijanskog Napolija i argentinske Boke juniors.

"Možda jutarnje pilule uzima uveče, pa bi trebalo da povede računa o tome. Najbolje bi, ipak, bilo da promeni doktora", dodao je Maradona.

Pele i Maradona zbog trofeja koje su osvojili i načina na koji su igrali smatraju se najboljim fudbalerima u istoriji.

Njih dvojica, međutim, često vode raspravu ko je bio bolji i ko je više doprineo razvoju i popularizaciji fudbala.

Maradona je igrao od 1976. do 1997. godine za Argentinos juniors, Boka junors, Barselonu, Napoli, Sevilju i Njuels old bojs, a Pele od 1956. do 1977. za Santos i Njujork.

Argentinac među brojnim trofejima ima titule UEFA kupa, prvaka Argentine, Španije i Italije (dva puta), a 1986. je sa reprezentacijom postao prvak sveta.

Brazilac je, između ostalog, dva puta osvojio klupsko prvenstvo Južne Amerike (Kopa Libertadores) i Internacionalni kup, a 1958, 1962. i 1970. sa nacionalnim timom je bio svetski šampion.

Beta

Pogledajte još