Čović ne pušta Pešića u Malagu

- Svetislav Pešić je dobio saglasanost od uprave kluba, a u skladu sa ugovorom, da može da bude selektor reprezentacije Nemačke do završetka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, odnosno do 11. Septembra 2012. Godine kada je na programu poslednje kolo. Njegovo eventualno dalje angažovanje na mestu selektora nemačke reprezentacije nije razmatrano, jer takav zahtev nije ni postojao – rekao je Čović i u šali dodao:

- Međutim, s obzirom da je Pešić dobro obavio posao u odnosima sa gospođom Merkel na putu Srbije ka Evropskoj uniji, vrata za eventualne dalje dogovore su i dalje otvorena.

O navodnom Pešićevom preuzimanju mesta šefa stručnog štaba Unikahe iz Malage predsednik crveno - belih je istakao:

- Što se tiče želja čelnika Unikahe iz Malage da Svetislava Pešića dovede za trenera, moram da priznam da su nas kontaktirali menadžeri. Ali, jasno smo im izneli usaglašen stav uprave kluba i gospodina Pešića da od toga nema ništa. Naš ugovor je dugogodišnji sa ozbiljnim zajedničkim namerama vezanim za izgradnju modernom košarkaškog sistema Crvene zvezde. Svake dalje medijske priče na ovu temu bile bi potpuno izlišne i bez bilo kakve realne osnove. Takođe, zainteresovanim stranama smo sugerisali da u Srbiji postoje i drugi veliki i priznati treneri koji su slobodni, ali da Pešić nije među njima – zaključio je Čović.

Pogledajte još