Bajaga: Novi album do kraja aprila

Bajaga je poslednjih meseci ubacio u petu brzinu: nova pesma, koncerti, spremanje albuma i ono što je u ovom momentu najegzotičnije – koncert u Dubaiju 24. aprila.

- Još radimo na tome, nisam siguran da li će svirka biti u „Hard Rock Cafe“-u kako je prvobitno najavljeno. Tamo ima nekoliko hiljada ljudi iz Srbije i, generalno, iz regiona koji rade - oni su nas pozvali, nećemo svirati za neke šeike ili ne znam koga (smeh).

Šta je, do sada, bilo najegzotičnije što se svirki tiče ?

- Imali smo dva koncerta u Alma Ati (Kazahstan). Svirali smo u glavnom gradu Bocvane Gaboroneu, u Pekingu... Prošli smo Ameriku, Kanadu, Australiju, jedino nismo nikad bili u Južnoj Americi. Voleo bih tamo da sviram, da čisto precrtam kontinent.

Kad smo već kod „pozitivne geografije“ – nedavno si na odmoru u Barseloni čitao „Autobiografiju uživo“ koju je napisao tvoj kum i stari saborac iz Riblje čorbe Miša Aleksić. I?

-Knjiga je super, bas mi se dopada, Miša se veoma potrudio. To je jedan veliki period, lepo je da neko ostavi pisane tragove.

Da li bi se ti upustio u tako nešto ?

-Planiram da pišem ali ne baš tako već autorski. Radio bih knjigu priča, možda zbirku pesama ali ništa biografski.

Nova pesma „Ako treba da je kraj“ pet minuta drži punu pažnju, nailazi listom na pozitivne komentare i ima preko 360.000 jutjub poseta?

-Nastala je među prvima za novi album, zato smo je i plasirali kao uvodni singl. Pesma se dugo nije „dala“, nije htela da se „otvori“, onda se odjednom namestilo sve. Mislim da imamo još dobrih pesama, verujem da ćemo završiti sve do kraja aprila.

Kao član Upravnog odbora i navijač pratiš FK Crvena zvezda. Prednost Partizana je smanjena, može li se prestići večiti rival do kraja šampionata ?

-Ja uvek mislim da može da se stigne Partizan. Uvek sam optimista, sada pogotovo. Nedavno sam slučajno, posle nekoliko meseci, video Robija Prosinečkog, rekao sam mu da su klinci koji su došli dobra pojačanja.

Tako priča „na blic“ Momčilo Bjagić uoči izlaska novog albuma. A oni koji su preslušali pesme najavljuju odličan CD. Živi bili pa – čuli.


Pogledajte još