Počelo snimanje filma "Jadnici"

Film "Jadnici" su adaptacija voljene globalne pozorišne senzacije koju je pogledalo više od 60 miliona ljudi u 42 zemlje na preko 20 jezika i još uvek obara rekorde po posećenosti i u 27. godini izvođenja.

Režiju potpisuje Oskarom nagrađeni reditelj filma "Kraljev govor", Tom Huper, a u filmu igraju Hju Džekmen, oskarovac Rasel Krou, En Hetavej, Amanda Sejfrid, Helena Bonam Karter, Saša Baron Koen i mnogi drugi.

Smešteni u 19.-vekovnu Francusku, "Jadnici" pričaju uzbudljivu priču o slomljenim snovima i neuzvraćenoj ljubavi, strasti, žrtvovanju i iskupljenju. To je večni testament opstanku ljudskog duha.

Džekmen igra bivšeg zatvorenika Žana Valžana, koga, posle prekršene uslovne kazne, nemilosrdni policajac Žaver (Krou) juri već decenijama. Kad Valžan pristane da se stara o Kozeti, mlađoj ćerki Fantine (Hetavej), radnice u fabrici, njihovi životi će se zauvek promeniti.

Ovaj svetski mjuzikl s najdužom tradicijom preneće svoju snagu na veliko platno u Tom Huperovoj spektakularnoj interpretaciji epske priče Viktora Igoa.

U naše bioskope "Jadnici" stižu 28. februara 2013.

Pogledajte još