Zatvoren klub "Stefan Braun"

"Od svih klubova u Beogradu, koji su prekontrolisani, za sada je samo klub Stefan Braun dobio rešenje o zabrani rada", izjavio je za "24 sata" Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije.

On je naveo i da je u Novom Sadu zatvoreno pet lokala zbog loše protivpožarne zaštite. To su: pivnica "Gusan" i kafić "For sale", koji se nalaze u Zmaj Jovinoj ulici, diskoteka "Studio" u Ulici Vuka Karadžića, "Dva galeba" u Primorskoj ulici, kao i "Baroko" na Bulevaru Mihajla Pupina.

Zabranu rada, nakon vanredne inspekcijske kontrole, koja je usledila posle tragičnog požara u novosadskom lokalu "Kontrast", dobile su i diskoteke "Sinema" u Knjaževcu i "Astra" Padini.

Marić je objasnio da je tim objektima izrečena (privremena) zabrana rada, zbog problema koji se tiču instalacija i puteva za evakuaciju, istakavši da će im ako je prekrše lokal biti "pečatiran".

SAOPŠTENJE KLUBA:

Bezbednost posetilaca kluba „Mr. Stefan Braun“ nikada nije bila sporna niti ugrožena, i oduvek je predstavljala prioritet u poslovanju kluba, svih devet godina koliko i radimo. Želim da istaknem da je Rešenje zabrane korišćenja prostora kluba, koje je doneto danas, rezultat nedostatka tehničke dokumentacije, koja je već više od šest meseci u procesu odobrenja u Upravi za vanredne situacije, a ne zbog ugroženosti posetilaca u slučaju požara u klubu“, izjavio je Predrag Živković, jedan od vlasnika kluba na održanoj vanrednoj konferenciji za novinare.

Rešenje ovog tipa se donosi po hitnom postupku, u situacijama direktne ugroženosti gostiju i osoblja u objektu, što u slučaju kluba „Mr. Stefan Braun“ ne odgovara pravom stanju. Prilikom vanredne inspekcije koja je sprovedena u klubu 3. aprila 2012. godine, zbog tragičnih događaja koji su se desili u Novom Sadu, utvrđen je samo nedostatak projektne dokumentacije, za čije pribavljanje je dat rok od 90 dana.

Pogledajte još