Đilas: Most Zemun-Borča biće završen u roku

0

Gradnja mosta Zemun-Borča preko Dunava teče po planu i biće završena krajem 2014. godine, kako je i predvidjeno, izjavio je u petak gradonačelnik Beograda Dragan Djilas.

On je prilikom obilaska radova na mostu Zemun-Borča sa ministrom saobraćaja Srbije Milutinom Mrkonjićem rekao da su postavljeni stubovi i deo konstrukcije mosta, a počeli su radovi i sa zemunske strane.

„Očekujemo da ovaj most i prilazne saobraćajnice budu predate na korišćenje gradjanima Beograda i cele Srbije po planu, krajem 2014. godine“, kazao je DJilas.

Gradonačelnik Beograda je kazao da u gradnji mosta za sada nema nikakvih problema osim oko eksproprijacije zemljišta, što je uobičajeno za sve projekte tog tipa.

Mrkonjić je kazao da se divi graditeljima mosta i da Vlada Srbije mora da stvori uslove da se reše problemi oko eksproprijacije zemljišta.

On je kazao da kineska kompanija Putevi i mostovi (C H i n a Road and Bridge Corporation – CRBC), koja gradi most Zemun-Borča, konkuriše i za gradnju dela beogradske obilaznice, od Straževice do Bubanj potoka.

Izvor: Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.