"Nežni Dalibor" na EXIT etiketi

Album sadrži jedanaest pesama i drugo je po redu izdanje ovog benda na „Exit etiketi“. Njihov prvi album „Sredstva i veštine“ reizdat je na ovaj način u maju 2010. godine.

Trio koji čine Ivica Marković (gitarista i pevač), Ljubomir Vučković (basista i pevač) i Branimir Bogdanović (bubnjar), diskografski je debitovao singlom „Značajan događaj“ na kompilaciji „Jutro će promeniti sve?“.

Prvog septembra 2008. godine objavili su „Sredstva i veštine“, za etiketu „Odličan hrčak“, koji je kasnije digitalno reizdat.

Nakon izlaska albuma bend je nastupao širom regiona, uključujući i festivale EXIT 09, Jelen Pivo Live 09, Trenchtown 2010 i BELEF 2010.

Tokom prošle godine, ponovo u studiju Digimedia i sa producentom Borisom Mladenovićem, „Nežni Dalibor“ snima svoj drugi album. Izdanje „Normalan život“ objaljeno je za etiketu „Odličan hrčak“ 24. marta 2011. Na albumu kao gost na organi i sintisajzeru na većini pesama učestvuje Marija Jovanović, violinistkinja benda „Ika“, koja kao redovni gost učestvuje u koncertnim aktivnostima „Nežnog Dalibora“ od početka 2010.

Pogledajte još