Počela kontrola marži u prodavnicama

0

Tržišna inspekcija od srede kontroliše da li prodavnice u Srbiji postupaju po uredbi Vlade kojom je trgovačka marža za osnovne životne namirnice ograničena na 10 odsto, a na terenu u Beogradu nalazi se 70 inspektora.

Načelnik tržišne inspekcije za Beograd Radenko Ćetković izjavio je u sredu da je od srede 70 tržišnih inspektora na terenu i kontroliše primenu Uredbe o ograničenju trgovačke marže za osnovne životne namirnice na deset odsto.

On je agenciji Beta kazao da inspektori na teritoriji Beograda kontrolišu da li su trgovine upoznate sa novom uredbom o ograničenju marži i da li su napravile popis zaliha na dan 31. decembra 2011. godine.

Vlada Srbije je uredbom 30. decembra na šest meseci ograničila ukupnu stopu marže na 10 odsto za pšenično brašno tip 400 i 500, jestivo biljno ulje, kravlje mleko, jogurt, šećer, sveže meso i ribu.

Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede biće kontrolisani „svi značajniji snabdevači na republičkom, regionalnom i lokalnom nivou“. Kako je navedeno, biće kontrolisane i specijalizovane prodavnice – mesare, ribarnice i prodavnice mlečnih proizvoda.

BEOGRAD, 4. januara 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.