Vesna Pešić: Glasaću za Nikolića jer vlast mora da se menja

Vesna Pešić je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa pozvala građane da 20. maja u drugom krugu predsedničkih izbora glasaju za Tomislava Nikolića.

Smena vlasti

Ona je rekla da je neophodno doneti promene, odnosno smenu vlasti.

- Ja to upravo kao građanka predlažem jer hoću da sprečim da se nastavi ovakva vlast, da sprečim slepljivanje te predsedničke funkcije sa partijskom funkcijom i sa Vladom jer se tako nastavilja ova uzurpacija i urušavanje sistema, što nikako ne ide na dobro.

Osvrćući se na nadležnosti predsednika Vesna Pešić je rekla: "Ta engleska kraljica može da bude i Nikolić a ne veliki štrumpf", kako je nazvala Borisa Tadića.

O krađi?

Povodom nagađanja da li je bilo ili ne izborne krađe, pešić je rekla da joj ne bi bilo čudno da je Demokratska stranka zaista "pokrala izbore" jer su "odlučni da dobiju po svaku cenu".

- Ne bih odbacila bilo šta jer slušajući koliko je demokratama stalo da pobede, spremna sam da verujem da su odlučni da izbore dobiju po svaku cenu.

Sudeći po onome što jesam proveravala, moram reći da stvari smrde – ocenila je Vesna Pešić.


Posle 12 godina?

Mi smo, dakle, posle 12 godina došli praktično na istu tačku da ponovo imamo vlast jednoga čoveka koji je stavio sve pod svoju kontrolu, a to je Boris Tadić. – rekla je ona.

Objašnjavajući zašto poziva grašane da glasaju za Nikolića, a ne za Tadića, Vesna Pešić je objasnila: - Zato što imate novog Miloševića, imate nekoga ko je stavio sve pod svoju kontrolu. Čitava ta piramida vlasti je napravljena, a glavni "štrumf", šef te piramide, jeste Boris Tadić. Kada se ta piramida sruši, ne zna se šta će da bude jer, kao što je iskustvo sa rušenjem Miloševića pokazalo, kada srušite centar moći, srušićete celokupnu vlast.

Pogledajte još