Željko Joksimović za Nadlanu.com: Kivan sam na lobiste!

Za razliku od prvog evrovizijskog susreta sa novinarima u holu RTS-a i opširnog izlaganja posle kog, dabome, nije bilo potrebe za pojedinačnim izjavama, Željko Joksimović je ovog puta, nakon kratkog uvoda (nije bilo lako/fantastičan tim/hvala Jovani, ćerki, ostatku porodice/ovo je sjajan uspeh) pristao na rafalnu singl paljbu „sedme sile“ uz jednu napomenu svakom:

- Samo kratko.

Dakle – Željko Joksimović, za Nadlanu.com, samo kratko...

Srpsko-rusko prijateljstvo baš i nije produbljeno u Bakuu.
- Nismo imali kontakt sa babuškama, nismo se čak ni upoznali. One su jaka fora, ali jaku foru ne mogu da svrstam u dobru muziku.

Prvo Joksimovićevo učešće na Evroviziji posle tri godine apstinencije prošlo je bez mnogo anegdota i stvari koje su mimo redovnog koloseka.

- Uživali smo ali smo prvenstveno bili koncentrisani na rad. Velika je odgovornost bila na nama.

„Više sreće drugi put...“, pa još i „vidiš da nam ne ide“ – mnogi rekoše da smo ovakvim stihovima izmalerisali pohod na pobedu?

- Ko veruje u to nek' veruje. Ja ne verujem u te stvari.

Rambo Amadeus, Nina Badrić... ?
- Video sam se sa Rambom, stvarno je megacar. Nina je bila u istom hotelu kao i naša delegacija, nekoliko puta smo porazgovarali. Iznenađen sam što nije prošla u finale.

Šta je presudilo da Švedska nadmoćno dobije?
- Ogroman lobi, to se vidi, a Loren je, inače, super. Ja sam treći – nemojte da mi kažete da dvanaest zemalja smatra da ovo ne vredi nijedan poen?! Hajde da su davali jedan, dva, pet, pa borba oko prvog mesta... Iznenadilo nas je što nam toliko zemalja nije dalo ni bod. Kada sam prvi put učestvovao glasalo se samo SMS-om, sad je tu i žiri pa su stvari malo drugačije.

Ponovo na Eurosong - da ili ne?

- Neću se sigurno više pojavljivati na Eurosongu kao pevač, možda jedino u ulozi kompozitora, to mi je posao. Ovo je bila potvrda da radim kvalitetnu muziku i da to Evropa voli. Mislim da ubuduće treba da ide neko drugi i da se takmičenje širi na sledeće generacije.

Lepše je o Jovani...
- Pomogla mi je na vrhunski način, dosta toga je preuzela na sebe.

Oglasiše se, posle pobede Loren, švedske diplomate, Putin je čestitao babuškama a srpski političari?

- Oni imaju i predsednike i premijere dok smo mi u institucionalnom vakuumu pa, kad se neko od njih inauguriše, nadam se da će da mi se obrati.

Jedna nagrada je ipak u našim rukama, za najbolji stajling?
- Normalni ljudi su videli da smo normalno obučeni. Naš nastup je bio kao staro dobro crno vino.

Videćemo šta nosi 2013. godina i novi Eurosong... Čestitamo Željku na trećem mestu! Pre svih političara...

Da li je ova pesma zaslužila treće mesto ili nije?

Pogledajte još