Milanka Karić: Očekujem da se Bogoljub vrati

Milanka Karić je sada sa Sretenom (Bogoljubovim bratom) poslanik u Skupštini Srbije (bili su na zajedničkoj listi sa SNS). Ona napominje da jedva čeka da se ispita slučaj privatizacije Mobtela.

- Očekujem da će se Bogoljub sada vratiti. Na njegov povratak čekam već sedam godina. Za to se borim tolike godine - rekla je ona za Press.

Karićeva ne očekuje pomoć od nove Vlade Srbije, ali očekuje da se slučaj njenog supruga reši pred srpskim pravosuđem.


-Tražimo samo da dobijemo priliku da kažemo istinu, a ne da se protiv Bogoljuba vodi politički proces. Ne očekujem nikakve protekcije, osim da svi rade svoje posao - rekla je ona.

Takođe je istakla da bi volela da se sa slučaja prodaje "Mobtela" skine oznaka državne tajne, ali je ukazala da ta odluka ne zavisi od nje ili od SNS-a.

- Za skidanje informacije o poverljivosti nadležan je parlament. Ukoliko oni odluče da skunu tu oznaku, mnoge stvari će biti jasnije. Nadam se da će to biti urađeno, kao što se nadam da će Bogoljub imati priliku da kaže istinu i da će se rešiti naš slučaj - istakla je poslanica Karić.

Nije nepoznato da je Bogoljub Karić, u vreme dok je bio "omiljen i tolerisan" finansirao skoro sve stranke. Zamerio im se kada je rešio da oformi svoju partiju, a naročito kada je ta straka odlično prošla na izborima.

Milanka Karić kaže da je njen muž nedužan za optužbe za koje se tereti i da je svoju nevinost "dokazao pred najvišim institucijama Ruske Federacije i EU", i da će je dokazati i u Srbiji kada "vlast to bude omogućila".

Pogledajte još