Džejk Džilenhol svakog jutra dobijao batine?!

Dok s velikim nestrpljenjem iščekujemo da vidimo Nadlanu.com favorita - Džejka Džilehola (31) kao opasnog, ćelavog, nabildovanog policajca u filmu "End of Watch", svakom filmofilu će biti zanimljivo da sazna kako se jedna holivudska zvezda priprema za jednu ovako fizički i mentalno zahtevnu ulogu.

(old_image)

U izuzetno zanimljivom i otvorenom intervjuu za magazin "Details", Džejk o svojim ekstremnim pripremama za film "End of Watch" kaže sledeće:

- Pet meseci priprema za snimanje od 22 dana. Tri noći svake nedelje u vožnji sa policajcima. Borilački trening svakog jutra. Svako jutro su me razbijali od batina. Onda streljana i to sa pucanjem blizu glava sa pravom municijom. U filmu je vatra simulirana, ali reditelj Dejv je želeo da osetimo kako je biti pored žive vatre, pa smo i to osetili... Jedne subote Majkl Penja i ja smo se odvezli do Orindž Kauntija odeveni kao vatrogasci od glave do pete i odjednom smo se našli u sred zapaljene zgrade.

Očigledno je Džejk dao celog sebe ulozi policajca Tejlora, ali to nikada ne bi uspeo da nije toliko predan svojoj profesiji, sklanjajući se od svega ostalog (mahom negativnog) što prati život jedne glumačke zvezde. On je momak koga možete sresti u njujorškom metrou kako se vozi slušajući muziku kao i svako drugi ili sa sestrom Megi i njenom decom na sladoledu u najobičnijoj poslastičarnici. Ukratko, jedan neverovatno normalan, a izuzetno talentovan momak.

Dokaz da je Džejk sve osim "zvezda na silu" je i njegov sledeći odgovor na pitanje kako vidi život...

- Svako putovanje počinje strahom. I moglo bi se reći da je to ono što sada želim da prigrlim. Želim pravo iskustvo. I uopšte, želim da verujem u ono što znam da je ispravno. Jer, bilo je više prilika kada to nisam učinio. Stalno pitam sebe: Gde je granica? Šta je granica? Postoji toliko detalja da je granicu nemoguće naći - preispituje sebe Džejk pred čitaocima magazina "Details".

Jednostavno izuzetan talenat i veliki frajer - to je za nas Džejk Džilenhol koga većina zna po ulogama u filmovima "Planina Broukbek", "Princ Persije: Pesak vremena", "Braća" i "Source Code".

Pogledajte još