Formula za zdravo započinjanje dana

Ništa bolje nego kad vam dan započne lepo! Naučite da primenjujete male trikove kojima ćete sebi ulepšati svaki dan. Njih je lako uklopiti u svakodnevnu rutinu, najbolje između zvonjave budilnika i odlaska na posao. Primenite ove jednostavne savete "Covermagazina" i svaki dan ćete biti zdraviji, energičniji, odmorniji i raspoloženiji.

Protegnite se u krevetu

Umesto da dan započnete gunđanjem, započnite ga dobrim rastezanjem u krevetu. Na taj način podstičete cirkulaciju krvi.

Pre doručka popijte čašu vode

Nakon što ste odspavali 8 sati vašem tielu je voda potrebna isto kao i hrana. Pre nego što posegnete za čajem, kafom ili sokom, popijte čašu obične vode. Dobro hidratizirano telo mnogo bolje funkcioniše.

Doručkujte

Doručak je zaista najvažniji dnevni obrok, to zapamtite. Doručkom obezbeđujete potrebne kalorije za funkcionisane tela, a i mozak će vam bolje raditi ukoliko doručkujete.

Pokrenite telo

Vežbanje ujutro je isto kao da svome telu dajete čašu fizičkog kofeina. Ako ne možete da odvojite dovoljno vremena za ceo program vežbanja, sa 10 minuta jednostaniih gimmastičkih vežbi ćete takođe postići zadovoljavajući učinak.

Recite "ne" drugoj šoljici kafe

Posebno ponedjeljkom često posežemo za drugom šoljicom kafe na poslu, iako smo prvu popili već kod kuće. Dodatni kofein nas samo čini još više anksioznim i povećava frekvenciju srca. Radije se odlučite za neki biljni čaj.

Pogledajte još