Rak skoro nepoznata bolest u Keniji

Postoje mesta gde su neke bolesti ređe u odnosu na ostale delove sveta. Bez obzira na područje na kojem živite, možete preuzeti navike najzdravijih ljudi na svetu kako biste sačuvali svoje zdravlje. Mnoga od ovih plemena se ne mogu pohvaliti ekonomskim i socijalnim napretkom, mnogima preti izumiranje, ali jednostavno ne znaju za neke bolesti.

Rak

Najpodmuklija bolest rak skoro da ne postoji u Kamerunu u Africi. Bolesti probavnog trakta, uključujući i rak debelog creva, su jako retki, tvrde stručnjaci.

Lekari dobro zdravlje stanovnika Kameruna objašnjavaju ishranom koja je bogata biljnim vlaknima uz minimalne količine mesa. U svetu bi se sprečilo više od 64.000 slučajeva raka ako bismo jeli manje crvenog mesa, a više vlakana, tvrde neka istraživanja.

Stanovnici Kameruna imaju manji rizik i od nastanka kardiovaskularnih bolesti, infekcija i bolesti respiratornog sastava, za šta su zaslužna vlakna iz celovitih žitarica kao što su ječam, heljda, zob, raž, integralni pirinač. Njihova ishrana je bogata probioticima koji poboljšavaju zdravlje creva.

Pogledajte još