U Brđanima na ivici ekseca, Vlada zabrinuta

Vulin je u izjavi postavljenoj na Ju tjubu, ocenio da je sitaucija u Brdjanima "na ivici pucanja", ali da Beograd, od predstavnika međunarodne zajednice ima obećanje da do eskalacije neće doći.

Prema rečima Vulina, u naselju Brđani konstantno se nastavlja divlja gradnja i uzurpira zemljište koje pripada opštini i pojedincima srpske nacionalnosti, što čine njihove komssije Albanci uz pomoć specijalnih jedinca ROSU.

"Veoma sam zabrinut, kao i Vlada. Mi smo aposlutno protiv nasilja. Molimo sve strane da se uzdrže, medjunarodnu zajednicu da zaustavi ROSU, da ispuni obaveze i pomogne nam da održimo mirno stanje na Kosovu, jer uz neprekidne tenzije i incidente i stalnu uptorebu oružja nije moguće pregovarati"
, kazao je Vulin.

Vulin je u izjavi na sajtu Ju tjub naveo da je u Brđanima u podne, kada su se u Kosovskoj Mitrovici čule sirene, bilo 10 džipova ROSU.

Portparol Kosovske policije Besim Hoti demantovao je navode medija da su ROSU u Brdajnima, kao i informaciju da je Kfor sprečio pripadnike te jedinicu da uđu u to naselje. Dodao je da su Rosu u bazi Suvi Do, spremne da reaguju, ako zatreba.

Srbi se protive izgradnji kuća za Albance u naselju Brđani u severnom delu Kosovske Mitrovice jer oni tu nikada nisu živeli.

Izgradnja 172 kuće, kako kažu, će promeniti etničku sliku naselja, a dovešće i do etničkog čišćenja u tom delu Kosova.

Pre nekolio dana, nepoznate osobe su pucale na grupu Srba u tom naselju.

Beta

Pogledajte još