Bajaga, Đule, Čutura i Neverne bebe prašili sa rok akademcima

Prikupljena sredstva će poslužiti za nabavku instrumenata deci koja se leče od malignih i teških bolesti u roditeljskim kućama u okviru udruženja Zvončica i NURDOR.

Osmesi i dobre vibracije širili su se pre svega zbog velikog srca svih prisutnih, a uz to se mora istaći i zavidno muzičko umeće svih polaznika MMI Rok akademije koji su se sinoć pojavili na bini. Prašili su "kao matori" brojne hitove zagrejavši odmah, simbolično, sa "I Love Rock'n'Roll" Joan Jett, usledio je sijaset bisera: "The Best" Tine Tarner, "Africa" (Toto), "Ugasi me" Parnog valjka, "Every Breath You Take" (Police), "Angie" Stonsa...

Pogledajte FOTO GALERIJU SA KONCERTA.

Starom asu, jednom od pionira rokenrola na ovim prostorima, Branku Marušiću Čuturi, pružili su akademci tako dobru podršku da se generacijski jaz ni na tren nije osetio. Ubrzo se na sceni pojavio i još jedan, mlađima poznatiji Čutura - "Voli me" je zvučala kao da ga prati njegov bend. Pravu je stvar rekao Nikola Čuturilo - ovo su vitamini i treba ih čuvati.

Onome ko sinoć nije bio u UK Palilula teško je opisati kakav energetski naboj je imao hit Nevernih beba "Da ima nas" kada su se junošama na sceni priključili Jelena, Tijana, Milan, Ranđa i posebno srećni Vlajko jer njegova ćerka peva u MMI Rok akademiji. Đule, iliti, odnedavno, "čika Brka" (na slici sa gitaristom Mihailom), podsetio nas je sa mladim rokerima kako zapravo inicijalno zvuči "Neko te ima", davno je takvu nismo čuli na Van Gog koncertima, a Bajaga je ovom prilikom, posle duže vremena, otpevao hit kome, verovali ili ne, skoro 20 godina ima - "Muzika na struju". Njegovi instruktori su posebno važna karika ove akademije - basista Miroslav Cvetković je dekan, Saša Lokner i Čeda Macura predavači, pa bi bend komotno mogao da se prekrsti u "Bajaga i profesori".

Emociju su, na drugi način, donosili i voditelji. Nataša Kostić - Ristić, Ivana Zarić, Voja Nedeljković... Sva ta lica plus rokenrol na bini, Neverne bebe... Neko reče - tek sad, kad ga više nema, shvatamo koliko nam je značio i vredeo Treći kanal.

Roditeljske kuće će uskoro biti ispunjene instrumentima - to je najlepše i najvažnije.

Pogledajte još