Pogledajte šta su zajedno spremili Hladno pivo, Ateisti i Dubioza pred NS Koncert Godine

Članovi bendova Hladno pivo, Dubioza kolektiv i Atheist Rap će zajedno na glavnoj bini odsvirati nekoliko pesama legendarnih Kud Idijota i na taj način odati počast njihovom nedavno preminulom frontmenu Branku Črncu Tusti.

Konferenciji su pored organizatora prisustvovali Mile Kekin, frontmen Hladnog piva, Timbe iz sastava Sve barabe, Aca Seltik, Kojot (Eyesburn), Žare (S.A.R.S) i Leki iz Atheist Rapa. Svi su se složili da je Koncert Godine manifestacija od izuzetnog značaja, a to je ove godine priznala i lokalna vlast, pa je i zvanično dobio "Status događaja od značaja za grad Novi Sad".

Mile Kekin, koji ove godine prvi put nastupa na Koncertu Godine, istakao je da mu je izuzetno drago što će Hladno pivo ponovo svirati u Novom Sadu i to na manifestaciji o kojoj su mu kolege uvek pričale samo dobre stvari. Mile je obećao da će svirati jednu pesmu koju nikada do sada nisu izveli u Novom Sadu, ali nije želeo da otkrije o čemu se radi.

Timbe je rekao je da je sastav Sve Barabe jedini bend na Koncertu Godine koji ne neguje gitarski zvuk, ali da im je izuzetno drago što nastupaju na tako velikoj manifestaciji. Za publiku koja te večeri bude u Velikoj dvorani, premijerno će izvesti i neke nove pesme.

"Nama ovaj Koncert godine dođe kao masters u Londonu, kao kruna godine. Napravili smo set listu, spremni smo, a posebno se radujemo omažu Tusti koji ćemo izvesti zajedno sa Hladnim pivom i Dubiozom", rekao je Leki iz Atheist Rapa.

Eyesburn u Novi Sad dolazi sa novim bubnjarem. Kojot je istakao da na Koncertu Godine uvek vlada lepo raspoloženje i da je to posebna prilika da se i muzičari druže.

"Koncert Godine je pandan letnjim festivalima kojih ima mnogo i trebalo bi da preraste u jedan pravi zimski festival. Falio nam je i pitam se zašto je uopšte i nestajao", rekao je Aca Seltik. Kelti su za ovu priliku pripremili set od dvadesetak brzih pesama i planiraju, kako kažu, da "oduvaju" publiku.

S.A.R.S. koji je pre dve godine prvi put nastupao na Koncertu Godine, za ovu godinu je pripremio pet minuta duži nastup, što je Žare kroz smeh posebno istakao. "Tada nam je bilo odlično i ostale su nam u pamćenju lepe uspomene. Probaćemo da uklopimo što više pesama u naš nastup, a nadam se da ćemo izvesti i neke nove".

Muzičari su porazgovarali i o izvođačima koji nastupaju na maloj, tzv. "Bez prekida" bini. Aca Seltik je rekao da ona predstavlja "iskorak u budućnost", a svi su se složili da postoji nova scena i da je ona veoma jaka, najpre zahvaljujući internetu. "Konkurencija je velika, a opstaće samo oni koji zadrže svoj početni entuzijazam", zaključili su na kraju učesnici današnje pres konferencije.

Ulaznica za trinaesti NS Koncert Godine još uvek ima. Možete ih nabaviti u pretprodaji po ceni od 1000 dinara preko Gigstix prodajne mreže i u svim Corner shopovima. Na dan koncerta, ukoliko karata ostane, njihova cena će biti 1250 dinara.

SATNICA KONCERTA, GLAVNA BINA:

16:00 Otvaranje kapija
16:05 Snimak koncerta iznenađenja
17:00 S. A. R. S.
17:50 ORTHODOX CELTS
18:45 BLOCK OUT
19:45 EYESBURN
20:45 ATHEIST RAP
21:45 RITAM NEREDA
22:50 DUBIOZA KOLEKTIV
00:00 HLADNO PIVO
01:00 IZNENAĐENJE
01:50 SVE BARABE

"BEZ PREKIDA" BINA:
17:35 IMPULS
18:30 ŽUTA MINUTA
19:25 ZAA
20:25 ISKAZ
21:25 SAŠA 21 (Sale Veruda, ex KUD Idijoti)
22:30 TRULA KOALICIJA
23:40 ČOVEK BEZ SLUHA
01:30 FEUD

Pogledajte još