Najveća TV platforma u regionu: Spajaju se kompanije SBB i Telemah

SBB-Telemah grupa dobila je kredit od osam internacionalnih banaka u iznosu od 330 miliona evra za dalji razvoj usluga, što je jasan pokazatelj dobrog poslovanja i poverenja koje novoformirana grupa ima među kreditorima, saopštio je SBB.

''Formirali smo vodeću multinacionalnu platformu za televizijsku distribuciju u jugoistočnoj Evropi i 330 miliona koje smo dobili igraju veliku ulogu u našoj strategiji regionalne konsolidacije'', istakao je partner Mid Europe, Robert Knor, koji vodi investicije za jugoistočnu Evropu.

Pomoćnik direktora u Mid Europi Andrej Babah je naveo da je ovo četvrto po redu bitno ulaganje koje je ugovoreno u jugoistočnoj Evropi tokom prethodnih godina.

''Obezbedili smo atraktivne uslove finansiranja za ovako složene transakcije na izazovnim tržištima. To pokazuje kvalitet i visoke performanse našeg poslovanja, kao i zajedničke napore menadžerskih timova SBB-a, Telemaha i Mid Europe''
, dodao je Babah.

Predsednik upravnog odbora grupe SBB-Telemah Dragan Šolak je rekao da je ta grupacija jedan od najbrže rastućih TV i telekomunikacionih operatera globalno gledano, sa porastom prihoda od 20 odsto na godišnjem nivou još od 2007. godine.

(Tanjug)

Pogledajte još