Dragan Čolić: Nisam primetio da sam nekoga zakačio kolima

Očevici tvrde da je naprednjak obilazio drugo vozilo koje se zaustavilo da propusti pešake na prelazu. Tako je naleteo na dečaka i njegovog druga koji su ulicu prelazili sa psom. Dete je, srećom, samo lakše povređeno, a Čolića su prepoznali prolaznici jer se njegov automobil zaglavio u snegu.

"Odmah sam istrčao iz stana kada me je dete pozvalo, jer se to dogodilo na pedesetak metara od naše zgrade. Kada sam stigao, video sam „golf” zaglavljen u snegu i momka koji lupa na prozor automobila, ali vozač nije izašao. Pošto je video mene da prilazim, dao je gas, izvukao automobil iz snega i nastavio dalje kao da se ništa nije dogodilo " uzbuđeno priča Nebojša R., otac dečaka kome su u hitnoj pomoći konstatovali povredu kolena.

Otac objašnjava da je video polomljen branik na „golfu”, ne zna da li od udara u detetovo telo ili u zaleđeni smet, bitno mu je, kaže, samo da je dečak dobro.

Policija je odmah potražila poslanika na kućnoj adresi, ali on nije želeo da se podvrgne alko-testu i pozvao se na poslanički imunitet.

Ni dan posle incidenta, policija se nije oglasila. Kako saznajemo, Čolić pred sudom odgovara i zbog drugih počinjenih krivičnih dela i tu se pozvao na poslanički imunitet.

Osnovni sud u Smederevu najavio je još 2011. da će tražiti ukidanje imuniteta Čoliću posle zahteva tužilaštva i krivične prijave policije koja ga je teretila da je 6. februara iste godine, u večernjim satima, napao sugrađanku V. M. na nadvožnjaku kod Zelene pijace u Smederevu i lakše je povredio.

Tužilaštvo je u novembru 2011. poslalo optužni predlog, ali do danas nije održano nijedno ročište u ovom procesu.

Dragan Čolić (54) je bio predsednik Okružnog odbora SRS-a za Podunavski okrug. Na lokalnim izborima 2006. bio je kandidat radikala za predsednika smederevske opštine. Biran je za narodnog poslanika na izborima 2000, 2003, 2007. i 2008.

U septembru 2008. napustio je poslaničku grupu SRS i postao član Srpske napredne stranke. U aktuelnom sazivu Narodne skupštine član je Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, a zamenik člana Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu i Odbora za zaštitu životne sredine.

Čolić: Dečak je samo povredio koleno

"Nisam pobegao s mesta udesa. Nastavio sam da vozim, jer nisam ni primetio da sam nekog zakačio", tvrdi za „Blic” Dragan Čolić, poslanik Srpske napredne stranke.

Čolić navodi je to veče bilo hladno, a ulica slabo osvetljena, kao i da je vozio polako.
"Nikada ne bih pobegao sa mesta nesreće. Tamo sam se čak i zadržao pet minuta, ali mi niko nije prilazio", navodi poslanik.

Na pitanje zašto se onda zaustavio, ako već nije primetio da je udario vozilom dečaka, Čolić odgovara: "Čuo sam neku ženu kako viče i to mi je bilo neobično. Zaustavio sam se, okrenuo sam se da vidim šta se događa, ali nikoga nije bilo."

On navodi da nije tačno da se pozvao na imunitet kad su mu policajci došli na vrata, kao i da je bio na saslušanju u policiji. Čolić, ipak, nije mogao da demantuje da nije pristao na podvrgavanje alko testu.

"Imam pravo kao pacijent da odlučim da li ću dati krv ili ne ", odgovara on.
Poslanik naprednjaka kaže i da mu je najvažnije da je dečak dobro, kao i da je čuo da je „samo malo izderao koleno”.

"Ovakav udes svakom može da se dogodi. Spreman sam da posetim porodicu i da im se izvinim. Ako dete bude dobro, biću srećan čovek. ",navodi Čolić.

Na pitanje kako su u SNS reagovali kad su čuli da je otišao s mesta udesa, on je odgovorio da je njegova stranka poznata po tome da ne štiti nikog ko je kršio zakon. - Meni ni ne treba zaštita. Važno mi je samo da je dete dobro - podvukao je Čolić

(Blic)

Pogledajte još