Ban Ki Mun se ipak nije izvinio zbog "Marša na Drinu"

"Svrha koncerta je bila poruka mira i pomirenja, a svesni smo velike osetljivosti koja prati ovu temu, kao i različitih gledišta", rekao je Nesirski na pres brifingu u sedištu UN.

Na pitanje dopisnika Tanjuga u SAD, da se precizira da li se generalni sekretar juče izvinio zbog izvođenja pesme na novogodišnjem koncertu u Generalnoj skupštini, Banov portparol je rekao da samo može da ponovi svoju izjavu od juče.

"Jednostavno ću reći ono što sam rekao i juče, da je on izrazio žaljenje ukoliko su se neki ljudi našli pogođeni zbog pesme", naglasio je Banov portparol.

Povodom Banove reakcije oglasio se i predsednik Generalne skupštine Vuk Jeremić, rekavši da je danas dobijeno razjašnjenje za situaciju od juče.

"Neki su mediji preneli, da se generalni sekretar Ban Ki Mun izvinio u ime UN zbog izvođenja Marša na Drinu u holu Generalne skupštine. To se očigledno nije dogodilo, njegov portparol je samo izrazio žaljenje što su se neki zbog ovoga osetili uvređenim", rekao je Jeremić dopisniku Tanjuga.

- Izvinjenja dakle nije bilo… Jer da jeste, ono bi, imajući u vidu značaj ove pesme za naš nacionalni identitet, predstavljalo uvredu za srpski narod - ocenio je predsednik GS UN.

On je dodao da smatra da generalni sekretar "sebi to svakako ne bi dozvolio".

(Tanjug, Blic)

Pogledajte još