Ban Ki Mun se ipak nije izvinio zbog "Marša na Drinu"

"Svrha koncerta je bila poruka mira i pomirenja, a svesni smo velike osetljivosti koja prati ovu temu, kao i različitih gledišta", rekao je Nesirski na pres brifingu u sedištu UN.

Na pitanje dopisnika Tanjuga u SAD, da se precizira da li se generalni sekretar juče izvinio zbog izvođenja pesme na novogodišnjem koncertu u Generalnoj skupštini, Banov portparol je rekao da samo može da ponovi svoju izjavu od juče.

"Jednostavno ću reći ono što sam rekao i juče, da je on izrazio žaljenje ukoliko su se neki ljudi našli pogođeni zbog pesme", naglasio je Banov portparol.

Povodom Banove reakcije oglasio se i predsednik Generalne skupštine Vuk Jeremić, rekavši da je danas dobijeno razjašnjenje za situaciju od juče.

"Neki su mediji preneli, da se generalni sekretar Ban Ki Mun izvinio u ime UN zbog izvođenja Marša na Drinu u holu Generalne skupštine. To se očigledno nije dogodilo, njegov portparol je samo izrazio žaljenje što su se neki zbog ovoga osetili uvređenim", rekao je Jeremić dopisniku Tanjuga.

- Izvinjenja dakle nije bilo… Jer da jeste, ono bi, imajući u vidu značaj ove pesme za naš nacionalni identitet, predstavljalo uvredu za srpski narod - ocenio je predsednik GS UN.

On je dodao da smatra da generalni sekretar "sebi to svakako ne bi dozvolio".

(Tanjug, Blic)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.