Princ Vilijam zavidi princu Hariju što je ubijao talibane u Avganistanu

Britanski princ Hari otkrio je medijima da je tokom 20-nedeljne vojne misije u Avganistanu ubijao talibane kao pilot helikoptera "apač", navodeći da je to činio da bi zaštitio druge živote i da su to radili i ostali britanski vojnici. Hari tvrdi da mu stariji brat Vilijam zavidi što i njemu nije dozvoljeno da upravlja helikopterom u Avganistanu.

Princ Hari je bio stacioniran u britanskoj bazi na jugu avganistanske pustinje.

U vojsci poznat kao "kapetan Vels", Hari je izveo nebrojeno misija kao kopilot u helikopteru, ispaljujući ponekad rakete i projektile na talibanske borce.

Princ Hari je dao intervju za BBC u kome je govorio o svojoj ulozi kopilota i o tome da li je ubijao neprijatelje ili ne.

"Da, većina je to radila. Pripadnici moje jedinice su svi otvarali vatru u nekom trenutku", rekao je britanski princ Hari i dodao - "ako postoje ljudi koji pokušavaju da rade loše stvari našim momcima onda ih izbacujemo iz igre".

Princ Hari je napustio Avganistan danas, a novinarskim ekipama je bilo dozvoljeno da ga intervjuišu pod uslovom da ništa ne emituju dok Hari ne ode iz Avganistana.

Izvor: Beta/Tanjug via Blic

Pogledajte još