Princ Hari video kako talibani ubijaju dete: "Ne znam više šta je normalno"

Dvadesetosmogodišnji princ, koji je sleteo u britansku vazduhoplovnu bazu “Brajz Norton”, nedaleko od Oksforda, izjavio je da je poslednjeg dana misije video kada su talibani ubili sedmogodišnju devojčicu.

Bilo je to užasno iskustvo. Veoma sam ponosan na momke. Sve je mnogo drugačije nego prošli put. Presrećan sam što sam se vratio – rekao je Hari za “Skaj njuz”, prenosi Blic.

Ne znam više šta je normalno. Nema ničeg normalnog u tome što smo radili u poslednja četiri i po meseca. Poslednjeg dana sam video kako su pobunjenici ubili sedmogodišnju devojčicu. Normalnost je relativna stvar. I dalje ću biti ono što jesam i obavljaću vojničku dužnost sa zadovoljstvom – dodao je on.

Hari je rekao da je ubijanje talibana “posao koji se očekuje od vojnika, posao koji on mora da uradi za sebe, za drugove sa leve i desne strane, a naročito za drugove na tlu”.

Po završetku vojne misije u Helmandu, princ je bio na “opuštanju” u britanskoj vojnoj bazi na Kipru. U bazu “Brajz Norton” stigao je redovnim vojnim transportom, ali nije nastavio put sa ostalima do baze u Vatishamu, u Safolku, već je napustio bazu u privatnom aranžmanu.

Kako je sinoć saopšteno, šefovi Skotland Jarda razmatraju mogućnost pojačane zaštite princa Harija posle njegovog otvorenog priznanja da je ubijao neprijateljske borce.

Princ je u ponedeljak izjavio da je “eliminisao” talibanske borce iz kabine svog borbenog helikoptera “apač” i priznao da je “sam sebe izneverio” kada je go ludovao u Las Vegasu samo nekoliko nedelja pre nego što je upućen u Avganistan.

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.