Kusturica supervizor: Snima se film o Tomi Zdravkoviću (VIDEO)

Pecikoza je rekao da su pripreme već počele, ali da scenario nije još gotov i da se još uvek traga za glavnom pričom.

"Sinopsis filma ću dati Emiru kao supervizoru i sa njegovim instrukcijama dobićemo konačnu verziju. Toma zaslužuje da napravimo dobar film o njegovom životu", izjavio je Pecikoza za "Blic".

Brat pokojnog Tome, Novica Zdravković, podržava ovaj projekat i kaže da je potrebno mnogo raditi da bi se napravio film o jednom od naših najboljih pevača.

"Za pravi film o Tomi treba ozbiljna i skupa produkcija, da se pokaže da je on bio autentični boem koji je zatvarao kafane i svoju dušu poklonio narodu. Pre izvesnog vremena menadžer Gane Pecikoza uradio je dugački intervju sa mnom gde sam ja pred kamerama pričao anegdote i detalje o Tominom životu. To bi mogla da bude dobra osnova za neki budući film", rekao je za "Blic" Novica Zdravković.

Toma Zdravković je rođen u Aleksincu 20. novembra 1938. godine, ženio se četiri puta, a mnogi ga nazivaju prvim boemom srpske narodne muzike. Alkohol je bio njegov najveći neprijatelj, a preminuo je 30. septembra 1991. godine. Iza sebe je ostavio brojne hitove kao što su "Da l‘ je moguće", "Branka", "Dotak‘o sam dno života", "Kafana je moja sudbina"...

(Blic, Mondo, Press)

Pogledajte još