Oskari dodeljeni bez iznenađenja: "Argo", Ang Li, Danijel Dej-Luis i Dženifer Lorens trijumfovali!

Film "Argo", u režiji Bena Afleka o spasavanju američkih talaca u Iranu 1979. godine proglašen je najboljim ostvaranjem na sinoćnoj dodeli Oskara u Los Anđelesu, dok su nagrade za najbolju mušku i žensku ulogu dobili Danijel Dej-Luis za maestralnu glumu u istorijskom spektaklu "Linkoln" i Dženifer Lorens za ulogu neurotične udovice u romantičnoj komediji "U dobru i u zlu".

Dženifer Lorens se od uzbuđenja zbog Oskara saplela na bini

(old_image)

Na opšte iznenađenje, pri uručenju poslednje nagrade, za najbolji film, pored legendarnog glumca Džek Nikolson koji je bio na bini, uključila se i prva dama SAD Mišel Obama, koja je direktno u Beloj kući otvorila kovertu sa imenom filma Argo.

Inače, osamdesetpeta dodela nagrada Američke filmske akademije, nije donela previše iznenađenja, sem što je nagradu za najbolju režiju dobio Ang Li za film "Pijev život", ostavivši tako bez Oskara mnogo popularnijeg Stivena Spilberga.

Kventin Tarantino je dobio Oskara za najbolji originalni scenario filma "Đangova osveta", dok je En Hatavej dobila nagradu za najbolju sporednu ulogu u filmu "Jadnici".

Danijel Dej-Luis po treći put je osvojio Oskara za glumu

(old_image)

Austrijski film "Ljubav" proglašen je za najbolji film stranog govornog područja, dok je Diznijev crtani film "Paperman" dobio nagradu za najbolji animirani kratki film. Ove godine se dogodilo da u jednoj kategoriji ne može da se odluči pobednik, pa su Oskara za najbolju obradu zvuka podelili Bondov "Skyfall" i film o hvatanju Bin Ladena "00:30 Tajna operacija".

PROČITAJ: Nadlanu.com kritika filma "Ljubav"

Šarliz Teron uručuje Oskara Kventinu Tarantinu

(old_image)

Žaklin Duran je dobila Oskara za najbolju kostimografiju u filmu "Ana Karenjina". Reditelj Malik Benžilul osvojio je nagradu za najbolji dokumentarac sa filmom "Potraga za Šećernim čovekom".

Direktno uključenje Mišel Obama iz Bele kuće

(old_image)

Glumac i animator Set MekFarlen, koji je vodio program, često se surovo, i kako kažu agencije, u nekim trenucima i neprimereno šalio, pominjući u pošalicaa Jevreje u Holivudu, tražeći pukotine u ubistvu Abrahama Linkolna i pevajući pesmu o ženskim grudima.

Set MekFarlen je privukao pažnju kao voditelj ceremonije

(old_image)

Takođe, on se zapitao, i gde se ovde godine u Holivudu organizuju orgije za učesnike dodele Oskara, nakon što se ceremonija završi.

I pored onih kojima se njegov humor nije svideo, primećeno je da je uspeo da nasmeje uvek dosta ozbiljnog glumca Tomi Li Džonsa. Dodelu Oskara u SAD prenosila je nacionalna ABC televizija.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još