Gvinet Paltrou izgladnjuje decu zbog svog strogog režima ishrane

Gvinet Paltrou (40), majka Epl i Mozesa Martina, ne krije previše koliko je stroga kada je izbor hrane za njenu decu u pitanju. Naravno, sve to zbog strogog režima ishrane kojem je ona lično podvrgnuta.

Naime, u svom kuvaru "It’s All Good" Gvinet detaljno navodi hranu koju svojoj deci ne dozvoljava da jede. Ekspoze o hrani koju "nijedan nutricionista, lekar ili osoba koja se brine o svom zdravlju ne bi preporučili", Gvinet počinje pričom o "zrnevlju" i tvrdnjom da je "gluten veoma težak za organizam i da je većina nas intolerantna ili alergična na njega".

Međutim, Epl i Mozes nisu baš "ludi" za hranom koju im mama servira.

- Ponekad kada moja porodica ne jede pastu, hleb ili prerađeno zrnevlje poput belog pirinča, osetimo tu posebnu vrstu gladi koju izaziva izbegavanje ugljenih hidrata.

Takođe, Gvinet otkriva i "trenutak kada je ugledala svetlost" i odlučila da drastično promeni svoj način ishrane.

- Jednog sunčanog popodneva u Londonu, proleća 2011 - ne želim da zvučim previše dramatično - pomislila sam da ću umreti. Tek što sam završila sa serviranjem ručka u bašti, osetila sam nesvesticu. Jednostavno nisam mogla da formiram jednu celu misao u glavi. Strašno me je zabolela glava, nisam mogla da progovorim i osetila sam gušenje. Pomislila sam da imam moždani udar - piše Gvinet koja je tog prolećnog dana zapravo imala napad panike sa migrenom zbog čega ju je njen doktor stavio na poseban režim ishrane koji je trebalo da joj "očisti organizam, creva i oživi njeno telo".

Danas porodica Martin-Paltrou upražnjava bezglutenski režim ishrane koji, pored izbacivanja svih namirnica koji sadrže gluten, u njihovom slučaju podrazumeva unošenje veoma male količine ugljenih hidrata.

Pogledajte još